Braiserede oksehjerter
Der bliver til ca. 10 serveringer.
DU SKAL BRUGE: | Saucen: |
---|---|
1,9 kg oksehjerte | 1,5 L fond (fra brasiseringen af hjerterne) |
7 dl kalvefond | 2-3 dl majsstivelse – røres i vand eller mælk |
Groft salt | 2 dl fløde 38% |
Stødt hvidt peber | Kulør |
Groft salt og stødt peber |
Swipe for at se hele tabellen
Sådan gør du:
1. Brun hjerterne godt på panden.
2. Krydr med salt og peber.
3. Læg hjerterne i et ovnfast fad med låg.
4. Hæld kalvefond over, så hjerterne er dækket 2/3.
5. Læg låget på og braisér hjerterne i ovnen ved 77 grader natten over – i cirka 16 timer. Hjerterne skal pånå en kernetemperatur på minimum 75 grader.
6. Gem fonden og brug den til sauce.
Sådan laver du sauce til hjerterne:
1. Kom fond fra hjerterne i gryden.
2. Reducér fonden (kog ned) til den ønskede mængde.
3. Tilsæt majsmelsjævning under omrøring.
4. Kog igennem i ca. 10 minutter.
5. Tilsæt fløde og kulør.
6. Smag til med salt og peber.