Når du skal vælge kød…
Kød er ikke bare kød.
Når du skal købe kød, bliver du nødt til at tage stilling til en række spørgsmål, som alle har indflydelse på det endelige resultat.
Hvis du allerede har lagt dig fast på en opskrift, er nogle af beslutningerne selvfølgelig allerede taget for dig. Og dog. Nogle gange kan du jo sagtens udskifte en type kød med en anden, hvis der for eksempel er et godt tilbud, du vil benytte dig af.
Når du vælger kød, skal du blandt andet tænke over:
- Skal det være fersk kød eller frossent?
- Hvilke opdrætsforhold har dyret levet under, som har indflydelse på kødets smag?
- Har kødet modnet optimalt?
- Hvilken udskæring af dyret egner sig bedst til din opskrift?
Derudover afhænger dit valg af kød af, hvad dit køkken har råd til at købe, og hvilke tekniske muligheder og faglige kompetencer, der er til rådighed i køkkenet. Altså hvad er muligt.