Vende på en tallerken
Læringer og inspiration om økologi og bælgfrugter fra et projekt i Odense kommunes personalecaféer.
Denne e-læring er et koncentrat af den køkkenfaglige kompetenceudvikling, som Odense kommunes personalecaféer gennemgik i 2023. Læringsmålene for kurset var, at medarbejderne skulle få erfaring og viden ifht:
- Bælgfrugter, så de kan være kreative med bælgfrugter fremover
- Smag, så de kan sætte ekstra knald på smagen i den grønne mad
- Anretning, så de kan anrette maden, så gæsterne får lyst til at vælge maden
- Videreformidling, så de kan fortælle gæsterne om råvarer, metodikker, kostråd og økologi
- Madspild, så de kan nørde videre ifht at mindske madspild i deres køkkenerne
E-læringen består af korte videoer, quizzer og praktiske øvelser med fokus på danske bælgfrugter. Formålet er at gøre dig skarpere på at lave og sælge mad, der følger kostrådene med mere bælg og mindre kød.
Du kan gennemføre e-læringen fra ende til anden, eller du kan plukke i indholdet. I boksen til højre kan du se kapitlerne og hoppe direkte hen til det, du ønsker. Samlet varighed af det fulde kursus er ca. 1 time.
De officielle kostråd
Læringsmål: At få viden om kostrådene, som kan videreformidles til gæsterne og samtidig give forståelse for valg af råvarer på menuen.

Nudging – at puffe blidt
Læringsmål: At lære, hvordan du gennem anretning og præsentation kan få folk til at spise den grønne mad – og også hvor vigtig videreformidling er.

Råvarekendskab
Læringsmål: Viden om de råvarer, du har i hænderne, giver en større frihed til at være kreativ med bælgfrugter og samtidig mulighed for at videreformidle din viden til gæsterne.

Konsistenser
Læringsmål: Denne session handler om at få en forståelse for alle de muligheder, de forskellige bælgfrugter indeholder, så du kan blive endnu mere kreativ med bælgfrugter i din madlavning.
Sugeevne
Læringsmål: At kende til bælgfrugteres sugeevne er endnu en faktor, der gør det lettere at være kreativ med bælgfrugter og få dem til at smage godt.
Fars
Læringsmål: At blive klogere på anvendelsen af bælgfrugter i fars, så du kan bliver endnu mere fortrolig og dermed kreativ med bælgfrugter.
Knald på smagen
Læringsmål: At blive endnu skarpere på at sætte smag på maden med grønt og bælgfrugter.
Søde sager
Læringsmål: At bliver endnu mere kreativ med bælgfrugter – også i det søde køkken.
Madspild
Læringsmål: Denne session handler om at nedbringe madspild i jeres produktion.
Nye produkter
Læringsmål: I denne session er fokus på fortsat at være nysgerrig og undersøgende i jeres tilgang til bælgfrugter og de produkter, der bliver udviklet. Alt sammen for at I fortsat kan nørde og være kreative med bælgfrugter i køkkenet.