Hotdogs med plantepølser
Sådan gør du
Plantepølser med kikærter
Dagen før:
Udblød kikærterne i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.
På dagen:
Kassér udblødningsvandet fra kikærterne.
Skær løg i grove stykker og hak persillen groft.
Blend de udblødte kikærter med persille, løg, hvidløg, krydderier, bagepulver og kikærtemel til en fin sammenhængende dej. Justér evt. konsistensen med mere kikærtemel.
Lad gerne farsen hvile ca. 30 minutter, inden den formes til plantepølser.
Form farsen til plantepølser* – og steg dem gyldne på en pande i varm olie. Eller form dem til pølser direkte på bageplader med bagepapir, pensl dem med olie og bag dem i ovnen ved 200° C, ca. 15 min. eller til de er gyldenbrune, sprøde og gennembagte.
Topping og tilbehør
Skær løgene i tynde skiver, og vend dem sammen med citronsaft og sumakpulver.
Skær syltede agurker i skiver.
Pluk bladene af mælkebøtteblomsterne.
Varm hotdogbrødene i ovnen.
Servering: Servér hotdoggene med plantepølser, grov sennep, ketchup, rødløg og agurker. Pynt med mælkebøtteblade på toppen.
*Form gerne pølserne dagen i forvejen, men steg dem ikke før serveringsdagen, da de bliver tørre ved opvarmning.
Alternativ: I stedet for kikærtefars, kan man lave pølser af Edamammefalafelfars, Linsefalafelfars, Markærtefalafelfars eller Flækærtefalafelfars.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Plantepølser med kikærter
- 500g
kikærter, tørrede
- 75g
persille
- 250g
løg
- 10g
hvidløg
- 5g
korianderfrø
- 1g
chilipulver
- 18g
spidskommen
- 13g
salt
- 10g
bagepulver
- 80g
kikærtemel
neutral olie/olivenolie til stegning
Topping og tilbehør- 400g
rødløg
- 75ml
citronsaft
- 5g
sumakpulver
- 200g
syltede agurker eller
fermenterede agurker*
- 25g
mælkebøtteblomster
- 100ml
grov sennep
- 100ml
ketchup
- 10stk
hotdogbrød*