Vintertærte med grønkål, løg og salatost
Sådan gør du
Lav en tærtedej med friskost. Se opskriften her.
Er tærten til kantinebrug, så lav i stedet en hverdagstærtedej og -æggemasse.
Rul dejen tyndt ud (2,5 mm) og kom i små engangsforme 17 cm diam.
(Bages tærten som en stor tærte, skal tærtebunden forbage 20 minutter/175 grader)
Skyl og rib grønkålen og snit den fint. Skær løgene i både.
Opvarm en tykbundet gryde eller kipsteger med olivenolie, og rist løgene, til de er let brunede og møre.
Tilsæt grønkål, hvidløg, estragon, salt og peber, og sauter det hele et par minutter, til kålen er mør.
Bland quinoaen i grønsagerne.
Bland ingredienser til æggemasse.
Fordel grønsagerne i tærtebundene, og hæld æggeblandingen over.
Drys med store stykker ost
Bag 20 minutter ved 180 grader og derefter 10 minutter ved 160 grader.
Hvis tærten bliver for mørk undervejs, så dæk med en plade eller et stykke bagepapir.
VIGTIGT: Tjek at dejen er færdigbagt og lysebrun i bunden, og bag evt. lidt længere.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 1stk
portion tærtedej med friskost
Fyld - 400g
læg delt i 10 både
- 10g
olie
- 200g
grønkål/savoykål i 1 cm strimler
- 10g
hvidløg
- 5g
estragon, friskhakket
- 200g
rød quinoa, kogt
- 150g
salatost
Æggemasse - 250g
hele æg
- 500g
fløde
- 7g
salt
- 2g
friskkværnet peber
Til kantine?
Brug hverdagstærtebund – og æggemasse, og opskriften kan bruges til kantine.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 696 kj | |
Protein | 5,372 g | 13 E% |
Kulhydrat | 10,45 g | 26 E% |
Fedt | 11,1 g | 59 E% |
* E% = Energiprocentfordeling