Sommertærte med nye kartofler og grønne asparges

Sådan gør du

Lav en tærtedej med friskost. Se opskriften her.

Er tærten til kantinebrug, så lav i stedet en hverdagstærtedej og -æggemasse.

Steg kartofler, porrer og løg møre i olie på kipsteger.Kartoffel i skiver

Tilsæt karry, salt og peber.

Fyld ca. 70g fyld i hver tærte.

Drys med friske grønne asparges 10g pr tærte.

Top op 70g æggemasse.

Bag ved 180 grader i 20 minutter og derefter 160 grader i 10 minutter.

porre

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 1stk

    portion tærtedej med friskost

  • Fyld
  • 500g

    kartofler med skræl

  • i tern 1,2x1,2 cm

  • 200g

    porre i skiver 1 cm

  • 80g

    løg, hakket

  • 20ml

    olie

  • 5g

    karry

  • 3g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

  • 100g

    grønne asparges i tynde, skrå skiver

  • Æggemasse
  • 250g

    hele æg

  • 500g

    fløde

  • 7g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

Til kantine?

Brug hverdagstærtebund – og æggemasse, og opskriften kan bruges til kantine.

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 1094 kj
Protein 4,115 g 6 E%
Kulhydrat 14,55 g 23 E%
Fedt 20,76 g 70 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori