Tarteletfyld med jordskokker, sølvbeder og persille

Tarteletter

Sådan gør du

Bagte jordskokker

Vend jordskokker med olie og salt.

Bag ca. 30 minutter ved 170 grader.

Afkøl tildækket.

Tarteletfyld

Steg løg og hvidløg i smør, uden det tager farve.

Tilsæt sølvbederne, og steg til det falder sammen.

Tilsæt de bagte jordskokker, persille, salt og peber, og varm det godt igennem.

Tilsæt den hvide mælkesovs (se link til opskrift nedenfor).

Kog op og smag til med citronskal og evt. mere salt og peber.

Tilsæt ekstra mælk til den ønskede konsistens.

Se opskrift på hvid sovs.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 750g

    jordskokker

  • 10g

    olivenolie

  • 5g

    salt

  • 150g

    løg, finthakket 0,5x0,5

  • 10g

    hvidløg, finthakket

  • 20g

    smør

  • 550g

    sølvbeder, snittet i 1 cm skiver

  • 550g

    bagte jordskokker

  • 25g

    bredbladet persille, finthakket

  • 5g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

  • 1200g

    hvid sovs (se link til venstre)

  • 5g

    citronskal

  • 200g

    mælk ca.

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 362 kj
Protein 2,479 g 12 E%
Kulhydrat 9,311 g 44 E%
Fedt 4,01 g 41 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori