Tarteletfyld med jordskokker, sølvbeder og persille

Tarteletter

Sådan gør du

Bagte jordskokker

  1. Vend jordskokker med olie og salt.
  2. Bag ca. 30 minutter ved 170 grader.
  3. Afkøl tildækket.

Tarteletfyld

  1. Steg løg og hvidløg i smør, uden det tager farve.
  2. Tilsæt sølvbederne, og steg til det falder sammen.
  3. Tilsæt de bagte jordskokker, persille, salt og peber, og varm det godt igennem.
  4. Tilsæt den hvide mælkesovs (se link til opskrift nedenfor).
  5. Kog op og smag til med citronskal og evt. mere salt og peber.
  6. Tilsæt ekstra mælk til den ønskede konsistens.

Se opskrift på hvid sovs.

Udskriv opskrift

Ingredienser

750 g jordskokker
10 g olivenolie
5 g salt
150 g løg, finthakket 0,5x0,5
10 g hvidløg, finthakket
20 g smør
550 g sølvbeder, snittet i 1 cm skiver
550 g bagte jordskokker
25 g bredbladet persille, finthakket
5 g salt
1 g friskkværnet peber
1.2 kg hvid sovs
5 g citronskal
200 g mælk ca.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 362 kj
Protein 2,479 g 12 E%
Kulhydrat 9,311 g 44 E%
Fedt 4,01 g 41 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.