Stegte ris med tofu, ærter og æblechutney

ris

Sådan gør du

Dagen før

  1. Damp risene (forhold: 1 liter vand pr kg ris) i gastrobakker uden låg, 100% damp, 100 C, 26 minutter.
  2. Skær tofuen i tern 1x1x3cm.

På dagen

  1. Mariner tofuen med soya og lime i 30 minutter.
  2. Vend tofu i mel.
  3. Ryst så meget mel af tofuen som muligt, og steg tofuen lysebrun i rigelig olie på kipsteger. Læg på fedtsugende papir.
  4. Rist sesamfrø i olien på kip, til de bruner. Pas på, de ikke brænder.
  5. Kom ris på, og lad risene stege, til de begynder at blive gyldne.
  6. Skub risene til side, og steg pak choy lysebrun. Bland i risene.
  7. Tilsæt soya og sesamolie.
  8. Lav plads på kippen. Opvarm lidt ekstra olie, og hæld æg på. Rør rundt i æg, til det bliver fast. Hak æggemassen i mindre stykker og vend i risene sammen med tofu.
  9. Tilsæt forårsløg og ærter.
  10. Smag til med mere af det hele, og portioner straks.

Portioner 350g per person+ Cchutney 50 g per person

Se opskrift på æblechutney.

Udskriv opskrift

Ingredienser

650 g jasminris
650 g vand
300 g fast tofu i stave 1x1x3 cm
40 g soya
25 g limesaft
120 g hvedemel
400 g neutral olie til friture
40 g sesamfrø
700 g pak choy i 5 cm stykker
120 g neutral olie
130 kg lys soya
100 g sesamolie
650 g æg, hele
350 g ærter
300 g forårsløg, snittet i 1 cm

Vegansk?

Undlad røræg, og retten bliver vegansk.

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.