Stegte ris med tofu, ærter og æblechutney
Sådan gør du
Dagen før
Damp risene (forhold: 1 liter vand pr kg ris) i gastrobakker uden låg, 100% damp, 100 C, 26 minutter.
Skær tofuen i tern 1x1x3cm.
På dagen
Mariner tofuen med soya og lime i 30 minutter.
Vend tofu i mel.
Ryst så meget mel af tofuen som muligt, og steg tofuen lysebrun i rigelig olie på kipsteger. Læg på fedtsugende papir.
Rist sesamfrø i olien på kip, til de bruner. Pas på, de ikke brænder.
Kom ris på, og lad risene stege, til de begynder at blive gyldne.
Skub risene til side, og steg pak choy lysebrun. Bland i risene.
Tilsæt soya og sesamolie.
Lav plads på kippen. Opvarm lidt ekstra olie, og hæld æg på. Rør rundt i æg, til det bliver fast. Hak æggemassen i mindre stykker og vend i risene sammen med tofu.
Tilsæt forårsløg og ærter.
Smag til med mere af det hele, og portioner straks.
Portioner 350g per person
Chutney 50 g per person
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 650g
jasminris
- 650g
vand
- 300g
fast tofu i stave 1x1x3 cm
- 40g
soya
- 25g
limesaft
- 120g
hvedemel
- 400g
neutral olie til friture
- 40g
sesamfrø
- 700g
pak choy i 5 cm stykker
- 120g
neutral olie
- 130000g
lys soya
- 100g
sesamolie
- 650g
æg, hele
- 350g
ærter
- 300g
forårsløg, snittet i 1 cm
Vegansk?
Undlad røræg, og retten bliver vegansk.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.