Sprøde løg til smørrebrød

løg

Sådan gør du

  1. Skræl løgene, og del dem i halve.
  2. Skær de halve løg i skiver på ca. 5mm tykkelse.
  3. Vend løgene med salt, og lad trække ca 15 minutter.
  4. Opvarm olien til 180 grader i en stor gryde.
  5. Tør løgene i papir eller et viskestykke.
  6. Vend små portioner løg med mel. (vend kun den mængde, du skal have i gryden).
  7. Ryst overskydende mel af løgene. og steg løgene lysebrune og sprøde.
  8. Rør gerne i løgene undervejs.
  9. Tag løgene op, og læg på fedtsugende papir.
  10. Lad køle ved stuetemperatur, og pak i lufttætte bøtter på fedtsugende papir.

Opbevar tørt… IKKE på køl.

Passer til:

Smørrebrød, blandt andet jordskokker med porremayonnaise.

Udskriv opskrift

Ingredienser

100 g løg
8 g salt
100 g hvedemel
400 g olie til stegning

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 2355 kj
Protein 1,864 g 1 E%
Kulhydrat 12,57 g 9 E%
Fedt 56,79 g 89 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.