Sprøde løg til smørrebrød

Løg i skiver

Sådan gør du

Skræl løgene, og del dem i halve.

Skær de halve løg i skiver på ca. 5mm tykkelse.

Vend løgene med salt, og lad trække ca 15 minutter.

Opvarm olien til 180 grader i en stor gryde.

Tør løgene i papir eller et viskestykke.

Vend små portioner løg med mel. (vend kun den mængde, du skal have i gryden).

Ryst overskydende mel af løgene. og steg løgene lysebrune og sprøde.

Rør gerne i løgene undervejs.

Tag løgene op, og læg på fedtsugende papir.

Lad køle ved stuetemperatur, og pak i lufttætte bøtter på fedtsugende papir.

Opbevar tørt… IKKE på køl.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 100g

    løg

  • 8g

    salt

  • 100g

    hvedemel

  • 400g

    olie til stegning

Passer til:

Smørrebrød, blandt andet jordskokker med porremayonnaise.

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 2355 kj
Protein 1,864 g 1 E%
Kulhydrat 12,57 g 9 E%
Fedt 56,79 g 89 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori