Søde tomater med citron, kikærter og feta

Tomater

Sådan gør du

  1. Vend tomater med salt, sukker og olie.
  2. Bag i ovnen ved 160 grader i  ca. 20 minutter.
  3. Vend kikærter med persille, selleri og løg.
  4. Smag til med peber.
  5. Vend forsigtigt tomaterne i salaten sammen med fetaost.
  6. Anret på et stort fad, og top op med friske persilleblade.

Se opskrift på kikærter i salt citronolie her.

Udskriv opskrift

Ingredienser

750 g tomater i store tern 5x5 cm
6 g salt
6 g sukker
30 g olivenolie
500 g kikærter i salt citronolie
25 g bredbladet persille, grofthakket
150 g bladselleri snittet i skiver 0,5 cm
150 g rødløg/salatløg, halve ringe 0,2 cm
2 g friskkværnet peber
150 g cremet salatost/feta i tern 1x1 cm

Vegansk?

Undlad fetaost, og salaten bliver vegansk.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 458 kj
Protein 3,894 g 14 E%
Kulhydrat 7,401 g 27 E%
Fedt 6,758 g 55 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.