Søde tomater med citron, kikærter og feta
Sådan gør du
Vend tomater med salt, sukker og olie.
Bag i ovnen ved 160 graderi ca. 20 minutter.
Vend kikærter med persille, selleri og løg.
Smag til med peber.
Vend forsigtigt tomaterne i salaten sammen med fetaost.
Anret på et stort fad, og top op med friske persilleblade.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 750g
tomater i store tern 5x5 cm
- 6g
salt
- 6g
sukker
- 30g
olivenolie
- 500g
kikærter i salt citronolie
(se link til opskrift til venstre)
- 25g
bredbladet persille, grofthakket
- 150g
bladselleri snittet i skiver 0,5 cm
- 150g
rødløg/salatløg, halve ringe 0,2 cm
- 2g
friskkværnet peber
- 150g
cremet salatost/feta i tern 1x1 cm
Vegansk?
Undlad fetaost, og salaten bliver vegansk.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 458 kj | |
Protein | 3,894 g | 14 E% |
Kulhydrat | 7,401 g | 27 E% |
Fedt | 6,758 g | 55 E% |
* E% = Energiprocentfordeling