Søde tomater med citron, kikærter og feta

Sådan gør du

Vend tomater med salt, sukker og olie.

Bag i ovnen ved 160 graderi  ca. 20 minutter.

Vend kikærter med persille, selleri og løg.

Smag til med peber.

Vend forsigtigt tomaterne i salaten sammen med fetaost.

bunke halve tomater

Anret på et stort fad, og top op med friske persilleblade.

Se opskrift på kikærter i salt citronolie her.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 750g

    tomater i store tern 5x5 cm

  • 6g

    salt

  • 6g

    sukker

  • 30g

    olivenolie

  • 500g

    kikærter i salt citronolie

  • (se link til opskrift til venstre)

  • 25g

    bredbladet persille, grofthakket

  • 150g

    bladselleri snittet i skiver 0,5 cm

  • 150g

    rødløg/salatløg, halve ringe 0,2 cm

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 150g

    cremet salatost/feta i tern 1x1 cm

Vegansk?

Undlad fetaost, og salaten bliver vegansk.

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 458 kj
Protein 3,894 g 14 E%
Kulhydrat 7,401 g 27 E%
Fedt 6,758 g 55 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori