Sellerisovs til grøn version af boller i selleri

knoldselleri

Sådan gør du

  1. Sauter sellerien i smør og salt ved lav varme, til sellerien er næsten mør.
  2. Tilsæt hvid sovs, og kog retten igennem.
  3. Tilsæt evt. ekstra mælk, så retten får en passende konsistens.
  4. Smag til med muskatnød og friskkværnet peber.
Udskriv opskrift

Ingredienser

900 g knoldselleri i tern 1x1 cm
20 g smør
5 g salt
1.2 kg hvid sovs
200 g mælk (evt. lidt mere)
0.2 g muskatnød, revet
0.2 g friskkværnet peber

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 333 kj
Protein 2,592 g 13 E%
Kulhydrat 6,116 g 31 E%
Fedt 4,489 g 50 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.