Sellerisovs til grøn version af boller i selleri

Sådan gør du
- Sauter sellerien i smør og salt ved lav varme, til sellerien er næsten mør.
- Tilsæt hvid sovs, og kog retten igennem.
- Tilsæt evt. ekstra mælk, så retten får en passende konsistens.
- Smag til med muskatnød og friskkværnet peber.
Ingredienser
900 g knoldselleri i tern 1x1 cm
20 g smør
5 g salt
1.2 kg hvid sovs
200 g mælk (evt. lidt mere)
0.2 g muskatnød, revet
0.2 g friskkværnet peber
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 333 kj | |
Protein | 2,592 g | 13 E% |
Kulhydrat | 6,116 g | 31 E% |
Fedt | 4,489 g | 50 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.