Rødbedemad med peberrodscreme, syltede løg, ræddiker og karse

Sådan gør du
- Skær ræddiker i strimler på mandolinjern 2mm x 5mm, og opbevar dem i vand til næste dag.
- Skær de kogte rødbeder i skiver 0,5cm
Peberodscreme
- Pisk cremefraiche stift med salt og sukker.
- Tilsæt citronsaft og fintrevet peberrod.
Portionering
- Rødbede 20 g/3 skiver
- Peberrodscreme 5 g/3 dutter
- Syltede løg 5 g
- Ræddiker 3 g
- Karse 2 g
Ingredienser
300 g kogte rødbeder
40 g røde ræddiker
Peberrodscreme
60 g cremefraiche 38%
1 g salt
2 g sukker
2 g citronsaft
10 g fintrevet peberrod
Topping
50 g syltede løg
20 g karse
Næringsindhold i bagte rødbeder
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 261 kj | |
Protein | 1,7 g | 11 E% |
Kulhydrat | 11,9 g | 78 E% |
Fedt | 0,3 g | 4 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Næringsindhold i peberrodscreme
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1308 kj | |
Protein | 2,717 g | 4 E% |
Kulhydrat | 7,389 g | 10 E% |
Fedt | 30,5 g | 86 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.