Rødbedemad med peberrodscreme, syltede løg, ræddiker og karse

rødbeder

Sådan gør du

  1. Skær ræddiker i strimler på mandolinjern 2mm x 5mm, og opbevar dem i vand til næste dag.
  2. Skær de kogte rødbeder i skiver 0,5cm

Peberodscreme

  1. Pisk cremefraiche stift med salt og sukker.
  2. Tilsæt citronsaft og fintrevet peberrod.

Portionering

  • Rødbede 20 g/3 skiver
  • Peberrodscreme 5 g/3 dutter
  • Syltede løg 5 g
  • Ræddiker 3 g
  • Karse 2 g
Udskriv opskrift

Ingredienser

300 g kogte rødbeder
40 g røde ræddiker

Peberrodscreme

60 g cremefraiche 38%
1 g salt
2 g sukker
2 g citronsaft
10 g fintrevet peberrod

Topping

50 g syltede løg
20 g karse

Næringsindhold i bagte rødbeder

Pr. 100 g E%*
Energi 261 kj
Protein 1,7 g 11 E%
Kulhydrat 11,9 g 78 E%
Fedt 0,3 g 4 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Næringsindhold i peberrodscreme

Pr. 100 g E%*
Energi 1308 kj
Protein 2,717 g 4 E%
Kulhydrat 7,389 g 10 E%
Fedt 30,5 g 86 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.