Ramen med miso og tahin
Sådan gør du
Suppe
Sæt de tørrede shiitakesvampe i blød i 5 dl kogende vand, og lad dem stå at trække et par timer – gerne længere.
Riv ingefær og hvidløg fint.
Kog bouillon, soja, eddike, tahin, miso og pebermash op i en gryde.
Tilsæt de udblødte shiitakesvampe, udblødningsvandet samt ingefær og hvidløg.
Lad det hele simre i 20-30 min., til suppen smager kraftigt.
Sluk for varmen, tilsæt kombutang, og lad suppen trække i 15 min.
Sigt suppen, og kassér svampe og tang (find gerne anden anvendelse af svampene, fx svampefars).
Fyld
Del østershattene i mindre stykker.
Vend dem med lidt sesamolie, salt, sesamfrø og chiliflager.
Bred dem ud på bageplader med bagepapir.
Bag dem ved 180 °C i 10-15 minutter – vend svampene og bag dem til de er sprøde og gyldne.
Del pak choyen i mindre blade.
Skær de største af bladene i mindre stykker.
Kog nudlerne al dente.
Topping
Kog æggene smilende.
Afkøl dem, og pil dem.
Snit forårsløgene fint.
Kog suppen op. Tilsæt snittet pak choy og bagte svampe, og smag til med salt og chiliflager.
Servering: Fordel nudlerne i skåle, øs suppe over, og top med forårsløg, koriander og halverede smilende æg. Drys med sesamfrø.
Tip: I stedet for pak choy kan du bruge spinat, bladbeder, grønkål, palmekål eller spidskål.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Suppe
- 50g
tørrede shiitakesvampe
- 500ml
kogende vand
- 35g
ingefær
- 10g
hvidløg
- 3750ml
grøntsagsbouillon
- 250ml
sojasauce eller tamari
- 75ml
eddike
- 250g
tahin
- 230g
hvid miso
- 75ml
fermenteret pebermash*
eller lidt mindre peberfrugtpuré
- 25g
kombutang
Fyld - 1250g
østershatte eller champignoner
sesamolie
salt
- 40g
sorte sesamfrø
- 6g
chiliflager
- 500g
pak choy
- 500g
hvedenudler
Topping - 10stk
æg
- 150g
forårsløg, fintsnittet
- 50g
frisk koriander
- 25g
sorte sesamfrø