Ramen med miso og tahin

Sådan gør du
Suppe
- Sæt de tørrede shiitakesvampe i blød i 5 dl kogende vand, og lad dem stå at trække et par timer – gerne længere.
- Riv ingefær og hvidløg fint.
- Kog bouillon, soja, eddike, tahin, miso og pebermash op i en gryde.
- Tilsæt de udblødte shiitakesvampe, udblødningsvandet samt ingefær og hvidløg.
- Lad det hele simre i 20-30 min., til suppen smager kraftigt.
- Sluk for varmen, tilsæt kombutang, og lad suppen trække i 15 min.
- Sigt suppen, og kassér svampe og tang (find gerne anden anvendelse af svampene, fx svampefars).
Fyld
- Del østershattene i mindre stykker.
- Vend dem med lidt sesamolie, salt, sesamfrø og chiliflager.
- Bred dem ud på bageplader med bagepapir.
- Bag dem ved 180 °C i 10-15 minutter - vend svampene og bag dem til de er sprøde og gyldne.
- Del pak choyen i mindre blade.
- Skær de største af bladene i mindre stykker.
- Kog nudlerne al dente.
Topping
- Kog æggene smilende.
- Afkøl dem, og pil dem.
- Snit forårsløgene fint.
- Kog suppen op. Tilsæt snittet pak choy og bagte svampe, og smag til med salt og chiliflager.
Servering
Fordel nudlerne i skåle, øs suppe over, og top med forårsløg, koriander og halverede smilende æg. Drys med sesamfrø.
Tip
I stedet for pak choy kan du bruge spinat, bladbeder, grønkål, palmekål eller spidskål.
Suppe
50 g tørrede shiitakesvampe
500 ml kogende vand
35 g ingefær
10 g hvidløg
3.8 l grøntsagsbouillon
250 ml sojasauce eller tamari
75 ml eddike
250 g tahin
230 g hvid miso
75 ml fermenteret pebermash eller lidt mindre peberfrugtpuré
25 g kombutang
Fyld
1.3 kg østershatte eller champignoner
sesamolie
salt
40 g sorte sesamfrø
6 g chiliflager
500 g pak choy
500 g hvedenudler
Topping
10 stk æg
150 g forårsløg, fintsnittet
50 g frisk koriander
25 g sorte sesamfrø
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.