Raita med mynte og ræddike

Sådan gør du
- Bland ræddiker og kinaradiser med salt, og lad det stå ca. 30 minutter.
- Dræn grønsagerne for væske.
- Bland grønsager, skyr, mynte, honning og krydderier til raitaen, og lad den gerne trække et par timer før servering.
Ingredienser
1.5 kg røde ræddiker i fine strimler
1.5 kg kinaradiser i fine strimler
1.2 kg skyr 0,2%
40 g hakket mynte
40 g honning
8 g spidskommen
8 g friskkværnet peber
15 g salt
Vegansk?
Erstat skyr med et vegansk produkt, og så bliver retten vegansk.
Passer til Hara Bara Kebab.
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.