Raita med mynte og ræddike

Mynte

Sådan gør du

  1. Bland ræddiker og kinaradiser med salt, og lad det stå ca. 30 minutter.
  2. Dræn grønsagerne for væske.
  3. Bland grønsager, skyr, mynte, honning og krydderier til raitaen, og lad den gerne trække et par timer før servering.

Tips til raita

Brug årstidens sprøde grønt i cremet raita, fx glaskål, kålrabi eller kinaradiser.

Lav den med skyr for højt proteinindhold og god syre, eller dræn en god yoghurt og brug vallen i surdejsbrød eller smoothie.

Udskriv opskrift

Ingredienser

1.5 kg røde ræddiker i fine strimler
1.5 kg kinaradiser i fine strimler
1.2 kg skyr 0,2%
40 g hakket mynte
40 g honning
8 g spidskommen
8 g friskkværnet peber
15 g salt

Vegansk?

Erstat skyr med et vegansk produkt, og så bliver retten vegansk.

Passer til Hara Bara Kebab.

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.