Penne med jordskokker, citron og salvie

jordskokker

Sådan gør du

  1. Kog fløden op med grønsagsbouillon, laurbær, salt og peber.
  2. Jævn med maizena. Sovsen skal være dobbelt så tyk som fløde.
  3. Tilsæt jordskokker, og lad sovsen simre, til jordskokkerne er møre med bid, ca 20 minutter.
  4. Steg porrerne et par minutter i olivenolie, så de mørner uden at tage farve.
  5. Tilsæt porrer, oumph, citronsaft og -skal samt hakket salvie til sovsen.
  6. Portioner 100g pasta per pers, og hæld 170g jordskokkesovs over pastaen.
  7. Server med 100 g grønkålssalat.

Se opskrift på grønkålssalat her.

Udskriv opskrift

Ingredienser

1 kg piskefløde
13 g grønsagsbouillon
1 g laurbærstøv
9 g salt
2 g friskkværnet peber
17 g majsstivelse
450 g jordskokker i tern 2x2 cm
150 g porrer, lyse i skiver 2 cm
15 g olivenolie
300 g oumph i grove strimler 2 cm
15 g citronsaft
10 g citronskal
30 g salvie, hakket

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.