Moussaka med timian og linser

Sådan gør du
- Vend auberginerne med olie, og spred dem ud på bagepapir i gastrobakker.
- Bag auberginen brun ved 230 grader i ca. 10 minutter.
- Vend kartofler med de varme aubergine, soya og salt.
- Blend timian, hvidløg og olie, og kom blandingen i en gryde sammen med løg.
- Steg til løgene er klare og lysebrune.
- Tilsæt tomat, vand, grønsagsgranulat og linser, og kog retten i ca 20 minutter.
- Tilsæt quorn, citron, salt og peber, og kog yderligere 5 minutter, til linserne er møre.
- Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel.
- Bag det hele grundigt sammen.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen under kraftig piskning, kog saucen godt igennem og smag til med muskat, salt og peber.
- Sluk for gryden, og PISK GRUNDIGT æg og halvdelen af det revne ost i massen. Rør på max hastighed, til sovsen er helt glat.
- PORTIONER STRAKS, så sovsen ikke bliver for tyk.
- Portioner i halv gastro stålkantiner 8 personer pr kantine.
- Kom ½ af tomatsovs i bunden af et smurt fad (560g/70g pr pers).
- Hæld herpå kartoffel-aubergine blanding HELT UD TIL KANTEN (1360g/170g pr pers).
- Fordel resterende tomatsovs på auberginerne (560g/70g pr pers).
- Fordel mælkesovsen i glat lag HELT UD TIL KANTEN (960g/120g pr pers).
- Drys med resten af osten (80g/10g pr pers).
- Bag ved 160 grader i ca. 35-45 minutter, til kartoflerne er møre og osten gylden.
Server med hjertesalat med hyldeblomstvinaigrette.
Ingredienser
1.2 kg auberginer i strimler 2x2x5 cm
70 g olie
1 kg bagekartofler, raspet og i strimler 1x1x5 cm
20 g lys soya
10 g salt
10 g timian, frisk uden grove stilke
10 g hvidløg
20 g neutral olie
250 g løg i tern 2x2 cm
1 kg dåsetomat, grofthakket
250 g vand
2 g grønsagsgranulat
150 g røde linser
250 g quorn, hakket
10 g citronskal
10 g salt
1 g friskkværnet peber
Mælkesovsen
125 g smør
160 g mel
1 l sødmælk
4 g muskatnød, revet
6 g salt
1 g friskkværnet peber
200 g æg
220 g blandet revet ost 20% lagret ost og 80% mozzarella
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 421 kj | |
Protein | 3,692 g | 15 E% |
Kulhydrat | 9,216 g | 37 E% |
Fedt | 5,181 g | 46 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.