Moussaka med timian og linser
Sådan gør du
Vend auberginerne med olie, og spred dem ud på bagepapir i gastrobakker.
Bag auberginen brun ved 230 grader i ca. 10 minutter.
Vend kartofler med de varme aubergine, soya og salt.
Blend timian, hvidløg og olie, og kom blandingen i en gryde sammen med løg.
Steg til løgene er klare og lysebrune.
Tilsæt tomat, vand, grønsagsgranulat og linser, og kog retten i ca 20 minutter.
Tilsæt quorn, citron, salt og peber, og kog yderligere 5 minutter, til linserne er møre.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel.
Bag det hele grundigt sammen.
Tilsæt mælken lidt ad gangen under kraftig piskning, kog saucen godt igennem og smag til med muskat, salt og peber.
Sluk for gryden, og PISK GRUNDIGT æg og halvdelen af det revne ost i massen. Rør på max hastighed, til sovsen er helt glat.
PORTIONER STRAKS, så sovsen ikke bliver for tyk.
Portioner i halv gastro stålkantiner 8 personer pr kantine.
Kom ½ af tomatsovs i bunden af et smurt fad (560g/70g pr pers).
Hæld herpå kartoffel-aubergine blanding HELT UD TIL KANTEN (1360g/170g pr pers).
Fordel resterende tomatsovs på auberginerne (560g/70g pr pers).
Fordel mælkesovsen i glat lag HELT UD TIL KANTEN (960g/120g pr pers).
Drys med resten af osten (80g/10g pr pers).
Bag ved 160 grader i ca. 35-45 minutter, til kartoflerne er møre og osten gylden.
Server med hjertesalat med hyldeblomgrisaigrette.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 1200g
auberginer i strimler 2x2x5 cm
- 70g
olie
- 1000g
bagekartofler, raspet og
i strimler 1x1x5 cm
- 20g
lys soya
- 10g
salt
- 10g
timian, frisk uden grove stilke
- 10g
hvidløg
- 20g
neutral olie
- 250g
løg i tern 2x2 cm
- 1000g
dåsetomat, grofthakket
- 250g
vand
- 2g
grønsagsgranulat
- 150g
røde linser
- 250g
quorn, hakket
- 10g
citronskal
- 10g
salt
- 1g
friskkværnet peber
Mælkesovsen - 125g
smør
- 160g
mel
- 1000g
sødmælk
- 4g
muskatnød, revet
- 6g
salt
- 1g
friskkværnet peber
- 200g
æg
- 220g
blandet revet ost
20% lagret ost og 80% mozzarella
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 421 kj | |
Protein | 3,692 g | 15 E% |
Kulhydrat | 9,216 g | 37 E% |
Fedt | 5,181 g | 46 E% |
* E% = Energiprocentfordeling