Mexibowl med quinoa
Sådan gør du
Dagen før:
Udblød de tørrede sorte bønner i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.
På dagen:
Kassér iblødsætningsvandet fra de sorte bønner, og kog bønnerne helt møre i frisk vand uden salt.
Hæld vandet fra bønnerne, og vend dem med limesaft og lidt olivenolie, og smag til med salt og sort peber.
Skyl eller skrub de søde kartofler, og skær dem i både.
Vend dem med olie, salt og BBQ-krydderiblanding, og fordel dem på plader med bagepapir.
Bag dem gyldne og møre ved 180°C i 15-20 min.
Kog quinoaen.
Halvér tomaterne.
Snit rødkålen fint.
Hak løgene.
Skær avocadoerne i tynde både eller tern.
Hak peanuts.
Skær limene i både.
Tomatsalsa
Skær tomaterne i tern, og hak chili og bladselleri fint.
Skær avocado i tern.
Hak korianderne.
Pres limefrugterne.
Vend tomater, chili og bladselleri sammen med limesaft, koriander, 1-2 spsk. olivenolie og smag til med salt og peber.
Serveringsforslag:
Servér quinoaen i store skåle, og fordel bønner, søde kartofler, tomater, kål, rødløg og avocado i små bunker ovenpå. Kom 1 stor skefuld creme fraiche på hver portion og top med koriander. Drys med hakkede peanuts og servér med lime til at dryppe over. Servér med tomatsalsa.
Tip: i stedet for at komme avocado ovenpå bowlen, kan de skæres i tern og kommes i tomatsalsaen.
I stedet for tomatsalsa kan man servere chilimash, chilisauce eller fermenteret tomatsalsa.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 250g
tørrede sorte bønner
- 33ml
limesaft
olivenolie
salt og peber
- 625g
søde kartofler
- 10g
BBQ-krydderiblanding
- 375g
quinoa
- 200g
cherrytomater
- 500g
rødkål
- 250g
rødløg
- 5stk
avocadoer (evt.)
- 125g
ristede peanuts
- 200g
creme fraiche
- 25g
frisk koriander
- 2stk
lime
Tomatsalsa - 750g
tomater
- 25g
frisk rød chili - juster efter styrke
- 175g
bladselleri
- 2stk
lime
- 25g
frisk koriander
salt og peber
olivenolie