Klassisk karrysovs til grønne boller i karry
Sådan gør du
Steg løgene i smør.
Tilsæt karry, og rist grundigt til det dufter kraftigt.
Tilsæt mel, og bag grundigt igennem under omrøring.
Tilsæt vand, grønsagsgranulat og kokosmælk lidt ad gangen, og pisk grundigt undervejs.
Kog sovsen op, og lad den koge ca. 5 minutter under omrøring.
Tilsæt soya, fløde og eddike.
Tilsæt æbler og porrer.
Smag til med salt og peber
Udportiner straks, så porrene holder den grønne farve og æbler IKKE koger ud
(200g sovs pr pers)
Bruges til grøn version af boller i karry.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 60g
smør
- 500g
løg i tern
- 30g
karry, madras
- 75g
mel, hvede reform
- 800g
vand
- 16g
grønsagsgranulat
- 300g
kokosmælk 17-19 %
- 15g
lys soya
- 180g
piskefløde
- 10g
æbleeddike
- 180g
æbletern (boscop) 2x2 cm
- 10g
salt
- 0.5g
friskkværnet peber
Til kantine?
Brug mælk i stedet for piskefløde og low fat kokosmælk, så kan retten bruges til kantiner.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 443 kj | |
Protein | 1,44 g | 6 E% |
Kulhydrat | 7,553 g | 29 E% |
Fedt | 7,562 g | 63 E% |
* E% = Energiprocentfordeling