Klassisk karrysovs til grønne boller i karry

Sådan gør du
- Steg løgene i smør.
- Tilsæt karry, og rist grundigt til det dufter kraftigt.
- Tilsæt mel, og bag grundigt igennem under omrøring.
- Tilsæt vand, grønsagsgranulat og kokosmælk lidt ad gangen, og pisk grundigt undervejs.
- Kog sovsen op, og lad den koge ca. 5 minutter under omrøring.
- Tilsæt soya, fløde og eddike.
- Tilsæt æbler og porrer.
- Smag til med salt og peber
- Udportinér straks, så porrerne holder den grønne farve og æbler IKKE koger ud.
(200g sovs pr pers)
Bruges til grøn version af boller i karry.
Ingredienser
60 g smør
500 g løg i tern
30 g karry, madras
75 g mel, hvede reform
800 g vand
16 g grønsagsgranulat
300 g kokosmælk 17-19 %
15 g lys soya
180 g piskefløde
10 g æbleeddike
180 g æbletern (boscop) 2x2 cm
10 g salt
0.5 g friskkværnet peber
Til kantine?
Brug mælk i stedet for piskefløde og low fat kokosmælk, så kan retten bruges til kantiner.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 443 kj | |
Protein | 1,44 g | 6 E% |
Kulhydrat | 7,553 g | 29 E% |
Fedt | 7,562 g | 63 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.