Kålsalat

Sådan gør du
- Ælt eller kram kålen med salt, så kålen faldet lidt sammen.
- Tilsæt citron/eddike og olie, og smag kålen til med peber.
- Server straks.
Sommer-version
600 g spidskål fintsnittet 0,5 cm
5 g salt
30 g citronsaft
10 g olivenolie
1 g friskkværnet peber
Efterår/vinter-version
500 g superfint snittet hvidkål
4 g salt
8 g æblecidereddike
8 g olivenolie
Passer til:
Kålsalat serveres sammen med pitabrød og andet fyld afhængig af årstiden.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 202 kj | |
Protein | 1,985 g | 17 E% |
Kulhydrat | 5,07 g | 43 E% |
Fedt | 1,835 g | 34 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.