Kålsalat

Sådan gør du

Ælt eller kram kålen med salt, så kålen faldet lidt sammen.Hvidkål

Tilsæt citron/eddike og olie, og smag kålen til med peber.

Server straks.

Ingredients for10portionsportionportions:

    Sommer-version
  • 600g

    spidskål fintsnittet 0,5 cm

  • 5g

    salt

  • 30g

    citronsaft

  • 10g

    olivenolie

  • 1g

    friskkværnet peber

  • Efterår/vinter-version
  • 500g

    superfint snittet hvidkål

  • 4g

    salt

  • 8g

    æblecidereddike

  • 8g

    olivenolie

Passer til:

Kålsalat serveres sammen med pitabrød og andet fyld afhængig af årstiden.

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 202 kj
Protein 1,985 g 17 E%
Kulhydrat 5,07 g 43 E%
Fedt 1,835 g 34 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori