Kålsalat

hvid kål

Sådan gør du

  1. Ælt eller kram kålen med salt, så kålen faldet lidt sammen.
  2. Tilsæt citron/eddike og olie, og smag kålen til med peber.
  3. Server straks.
Udskriv opskrift

Sommer-version

600 g spidskål fintsnittet 0,5 cm
5 g salt
30 g citronsaft
10 g olivenolie
1 g friskkværnet peber

Efterår/vinter-version

500 g superfint snittet hvidkål
4 g salt
8 g æblecidereddike
8 g olivenolie

Passer til:

Kålsalat serveres sammen med pitabrød og andet fyld afhængig af årstiden.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 202 kj
Protein 1,985 g 17 E%
Kulhydrat 5,07 g 43 E%
Fedt 1,835 g 34 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.