Indisk karrysovs til boller eller andet

Sådan gør du
- Steg porreskiverne blanke i smør.
- Tilsæt hvidløg, karry, spidskommen og ingefær.
- Rist et par minutter.
- Tilsæt gulerødder og knoldselleri, og vend grønsager og krydderier grundigt sammen.
- Tilsæt vand, linser og kokosmælk, og kog sovsen, til den tykner let, og linserne er møre og let udkogte i ca. 15 minutter.
- Tilsæt salt, peber og hakket koriander.
- Giv sovsen et opkog.
- Sluk og tilsæt yoghurten.
- Smag til og server sammen med grøn version af boller i karry.
Der bliver ca. 5 kg. sovs.
Ingredienser
60 g olie
1.1 kg porre i skiver, 1 cm
80 g hvidløg, finthakket
22 g karry
28 g spidskommen
70 g ingefær, finthakket
700 g gulerødder i tern 1x1 cm
700 g knoldselleri i tern 1x1 cm
1.1 kg kikærtevand/grøntsagsfond
420 g røde linser
560 g kokosmælk
25 g salt
7 g friskkværnet peber
500 g yoghurt naturel 1,5 %
100 g koriander, frisk og grofthakket
Portionsstørrelse: 100 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 415 kj | |
Protein | 3,86 g | 16 E% |
Kulhydrat | 8,99 g | 40 E% |
Fedt | 5,04 g | 44 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.