Indisk karrysovs til boller eller andet

Karrysauce i skål

Sådan gør du

  1. Steg porreskiverne blanke i smør.
  2. Tilsæt hvidløg, karry, spidskommen og ingefær.
  3. Rist et par minutter.
  4. Tilsæt gulerødder og knoldselleri, og vend grønsager og krydderier grundigt sammen.
  5. Tilsæt vand, linser og kokosmælk, og kog sovsen, til den tykner let, og linserne er møre og let udkogte i ca. 15 minutter.
  6. Tilsæt salt, peber og hakket koriander.
  7. Giv sovsen et opkog.
  8. Sluk og tilsæt yoghurten.
  9. Smag til og server sammen med grøn version af boller i karry.

Der bliver ca. 5 kg. sovs.

Krydderier gør en stor forskel

Boller i karry er en gammel og elsket kending i de fleste køkkener, så det kan være “farligt” at bevæge sig ud i en grøn version af denne ret.

Ved at give sovsen mere krydderi og smag flytter vi fokus fra, at bollerne ikke smager, som de plejer. Allerede ved navngivning på menutavlen, har vi skabt en forventning hos vores gæster om, at denne version af “boller I karry” er mere krydret og smagfuld.

Udskriv opskrift

Ingredienser

60 g olie
1.1 kg porre i skiver, 1 cm
80 g hvidløg, finthakket
22 g karry
28 g spidskommen
70 g ingefær, finthakket
700 g gulerødder i tern 1x1 cm
700 g knoldselleri i tern 1x1 cm
1.1 kg kikærtevand/grøntsagsfond
420 g røde linser
560 g kokosmælk
25 g salt
7 g friskkværnet peber
500 g yoghurt naturel 1,5 %
100 g koriander, frisk og grofthakket

Portionsstørrelse: 100 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 415 kj
Protein 3,86 g 16 E%
Kulhydrat 8,99 g 40 E%
Fedt 5,04 g 44 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.