Indisk karrysovs til boller eller andet
Sådan gør du
Steg porreskiverne blanke i smør.
Tilsæt hvidløg, karry, spidskommen og ingefær.
Rist et par minutter.
Tilsæt gulerødder og knoldselleri, og vend grønsager og krydderier grundigt sammen.
Tilsæt vand, linser og kokosmælk, og kog sovsen, til den tykner let, og linserne er møre og let udkogte i ca. 15 minutter.
Tilsæt salt, peber og hakket koriander.
Giv sovsen et opkog.
Sluk og tilsæt yoghurten.
Smag til og server sammen med grøn version af boller i karry.
Der bliver ca. 5 kg. sovs.
Portionsstørrelse: 100 g
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 60g
olie
- 1080g
porre i skiver, 1 cm
- 80g
hvidløg, finthakket
- 22g
karry
- 28g
spidskommen
- 70g
ingefær, finthakket
- 700g
gulerødder i tern 1x1 cm
- 700g
knoldselleri i tern 1x1 cm
- 1050g
kikærtevand/grøntsagsfond
- 420g
røde linser
- 560g
kokosmælk
- 25g
salt
- 7g
friskkværnet peber
- 500g
yoghurt naturel 1,5 %
- 100g
koriander, frisk og grofthakket
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 415 kj | |
Protein | 3,86 g | 16 E% |
Kulhydrat | 8,99 g | 40 E% |
Fedt | 5,04 g | 44 E% |
* E% = Energiprocentfordeling