Harira – marokkansk suppe

Harira - marokkansk suppe
Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

Dagen før

  1. Udblød de tørrede kikærter i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.

På dagen

  1. Kassér iblødsætningsvandet, og kom kikærterne i en gryde og dæk akkurat med frisk vand uden salt.
  2. Kog kikærterne helt møre.
  3. Skær alle grøntsagerne i tern.
  4. Skræl ingefæren, og riv den.
  5. Hak chilien.
  6. Sautér løg, hvidløg, rødder, peberfrugter, bladselleri, ingefær, chili og krydderier i olie i en stor gryde. Steg så længe, at grøntsagerne karamelliserer, og smagen udvikler sig.
  7. Kom tomatpuré ved, og steg et par minutter.
  8. Skyl de røde linser i koldt vand.
  9. Tilsæt linser, mosede tomater og bouillon.
  10. Kog op, og lad suppen småsimre 30 minutter.
  11. Hæld kikærter og deres kogevand i suppen, når de er kogt helt møre.
  12. Lad suppen simre, til den er blevet jævn og rimelig tyk.
  13. Smag til med salt og peber.

Tilbehør

Skær citronerne i kvarte.

Serveringsforslag: 

Server den varme suppe med en skefuld yoghurt, et skvæt citronsaft og frisk koriander over hver portion. Servér evt. chilisauce, fermenteret salsa, fermenteret pebermash eller chilimash til, for at spice suppen ekstra op. Servér brød til suppen.

OBS: Mads bruger gråærter i videoen i stedet for kikærter, som der står i opskriften. Begge dele kan bruges.

Udskriv opskrift

Ingredienser

375 g tørrede kikærter
500 g løg
25 g hvidløg
375 g gulerødder eller andre rødder
400 g rød peberfrugt
250 g stængler bladselleri
50 g ingefær
25 g frisk rød chili
8 g stødt gurkemeje
6 g paprika
27 g knust spidskommen
19 g knust korianderfrø
olivenolie til sautering
90 g tomatpure, koncentreret
125 g røde linser
1,3 l blendede dåsetomater
1,3 l bouillon
salt og peber

Tilbehør

3 stk citron
500 ml græsk yoghurt
50 g frisk koriander
brød
evt. fermenteret salsa eller chilisauce

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.