Harira – marokkansk suppe

Harira - marokkansk suppe

Fotograf: Rishi – happyliving

Sådan gør du

Dagen før:

Udblød de tørrede kikærter i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.

På dagen:

Kassér iblødsætningsvandet, og kom kikærterne i en gryde og dæk akkurat med frisk vand uden salt.

Kog kikærterne helt møre.

Skær alle grøntsagerne i tern.

Skræl ingefæren, og riv den.

Hak chilien.

Sautér løg, hvidløg, rødder, peberfrugter, bladselleri, ingefær, chili og krydderier i olie i en stor gryde. Steg så længe, at grøntsagerne karamelliserer, og smagen udvikler sig.

Kom tomatpuré ved, og steg et par minutter.

Skyl de røde linser i koldt vand.

Tilsæt linser, mosede tomater og bouillon.

Kog op, og lad suppen småsimre 30 minutter.

Hæld kikærter og deres kogevandet i suppen, når de er kogt helt møre.

Lad suppen simre, til den er blevet jævn og rimelig tyk.

Smag til med salt og peber.

Tilbehør

Skær citronerne i kvarte.

Serveringsforslag: 

Server den varme suppe med en skefuld yoghurt, et skvæt citronsaft og frisk koriander over hver portion. Servér evt. chilisauce, fermenteret salsa, fermenteret pebermash eller chilimash til, for at spice suppen ekstra op. Servér brød til suppen.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 375g

    tørrede kikærter

  • 500g

    løg

  • 25g

    hvidløg

  • 375g

    gulerødder eler andre rødder

  • 400g

    rød peberfrugt

  • 250g

    stængler bladselleri

  • 50g

    ingefær

  • 25g

    frisk rød chili

  • 8g

    stødt gurkemeje

  • 6g

    paprika

  • 27g

    knust spidskommen

  • 19g

    knust korianderfrø

  • olivenolie til sautering

  • 90g

    tomatpure, koncentreret

  • 125g

    røde linser

  • 1250ml

    blendede dåsetomater

  • 1250ml

    bouillon

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 3stk

    citron

  • 500ml

    græsk yoghurt

  • 50g

    frisk koriander

  • brød

  • evt. fermenteret salsa* eller chilisauce

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

I samme kategori