Hara bara kebab

Hara bara er indiske kartoffel-kebabs med masser af spice og cremethed.

Hara Bare kebab på tallerken med brød, salat og dip

Sådan gør du

  1. Kog kartofler i usaltet vand, til de er helt møre. Hæld vandet fra, og damp kartoflerne godt.
  2. Mos kartoflerne, og tilsæt hakket spinat, spidskommen, grøn chili og ingefær.
  3. Rør kartoffelmassen med ærter og kikærtemel.
  4. Tilsmag med rigeligt garam masala og hakket koriander.
  5. Steg en lille test af kartoffelmassen, og smag evt. til med flere krydderier.
  6. Form kebabs (100g) med isske, og vend i rasp. Tryk kebaben flad, og steg i olie, til der kommeren  tyk og sprød stegeskorpe.
  7. Server kebaben i et lunet pitabrød med en god skefuld kålsalat bunden. Top op med 1-2 Kebabs og til slut med en skefuld raita og frisk persille.
  8. Server evt. ekstra raita i en skål.

Passer til:

Se opskrift på pitabrød

Se opskrift på hvidkålsalat

Se opskrift på mynte-ræddikeraita

Udskriv opskrift

Ingredienser

500 g bagekartofler - renset godt,
men med skræl
200 g dampet eller stegt spinat, hakket
3 g spidskommen
10 g grøn chili, finthakket
3 g frisk ingefær revet fint
200 g ærter
20 g kikærtemel
10 g salt
5 g garam masala (forskel på mærker)
10 g koriander, finthakket
100 g rasp
30 g fedtstof til stegning

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 509 kj
Protein 3,441 g 11 E%
Kulhydrat 18,05 g 60 E%
Fedt 3,381 g 25 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.