Grøn version af boller i selleri

Blomkål

Sådan gør du

OBS: Opskriften på sovsen finder du her: Sellerisovs til grøn version af boller i selleri.

Grønne boller

Dag 1

  1. Hak bønner, blomkål, ærter, selleri og forårsløg i kødhakker med hulstørrelse 5mm.
  2. Kom farsen i rørekedel sammen med ”spaden”.
  3. Tilsæt quinoa, mel, rasp, soya, salt og peber, og rør et par minutter ved høj hastighed.
  4. Tilsæt æg, og rør igen et par minutter ved høj hastighed.
  5. Sæt farsen på køl, og lad trække til næste dag.

Dag 2

  1. Smør hulbakkerne med fedtspray.
  2. Form farsen i boller a 45g (3stk pr person), og sæt bollerne i hulbakker.
  3. Damp 50% 150 grader i 20 minutter.
  4. Afkøl bollerne på blæsekøl i 10 minutter, så de kan håndteres uden at gå i stykker.
  5. Portioner bollerne 3 stk pr person (120 g) og hæld den brændvarme sellerisovs over (220 g).

Server med 125 g kogte kartofler og 50 g ingefærsyltede rabarber.

Ingefærsyltede rabarber

  1. Kog lagen af sukker, eddike og ingefær godt igennem, og hæld den skoldhed over rabarberne.
  2. Luk med tætsluttende låg.
  3. Lad afkøle helt og gerne et par dage før brug.
  4. Lagen kan også bruges til jordskokker/gulerødder og andet.
Udskriv opskrift

Grønne boller

625 g limabønner kogt med peberkorn (de skal stadig have bid)
150 g blomkål med stok delt i 6-8 både
75 g grønne ærter
25 g bladselleri i hele stænger
40 g hele forårsløg
800 g kogt hvid quinoa (stadig med bid)
120 g hvedemel
120 g rasp
60 g lys soya
10 g salt
2 g friskkværnet peber
300 g helæg

Ingefærsyltede rabarber

600 g sukker
1 l lagereddike
300 g ingefær i skiver med skræl
1 kg rabarber i tynde skiver (0,5 cm)

Næringsindhold i boller i selleri

Pr. 100 g E%*
Energi 520 kj
Protein 6,122 g 20 E%
Kulhydrat 18,81 g 61 E%
Fedt 2,066 g 15 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Næringsindhold i ingefærsyltede rabarber

Pr. 100 g E%*
Energi 483 kj
Protein 0,634 g 2 E%
Kulhydrat 26,72 g 94 E%
Fedt 0,186 g 1 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.