Grøn version af boller i karry
Sådan gør du
OBS: Opskriften på sovsen finder du her: Indisk karrysovs til boller eller andet.
Grønne boller
Dag 1
Hak bønner, blomkål, ærter, selleri og forårsløg i kødhakker med hulstørrelse 5mm.
Kom farsen i rørekedel sammen med ”spaden”.
Tilsæt quinoa, mel, rasp, soya, salt og peber, og rør et par minutter ved høj hastighed.
Tilsæt æg, og rør igen et par minutter ved høj hastighed.
Sæt farsen på køl, og lad trække til næste dag.
Dag 2
Smør hulbakkerne med fedtspray.
Form farsen i boller a 45 g (3 stk pr person), og sæt bollerne i hulbakker.
Damp 50% 150 grader i 20 minutter.
Afkøl bollerne på blæsekøl i 10 minutter, så de kan håndteres uden at gå i stykker.
Portioner bollerne 3 stk pr person (120 g) og hæld den brændvarme sovs over (100 g).
Server med 50 g kogt perlespelt og fx ingefærsyltede gulerødder eller en god chutney.
Portionsstørrelsen: 120 g boller, 50 g perlespelt
Ingredients for50portionsportionportions:
- Hakket grøntsagsblanding
- 1500g
kogte store hvide bønner
eller smørbønner (de skal stadig have bid)
- 400g
blomkål med stok delt i 6-8 både
- 250g
grønne ærter
- 100g
bladselleri i hele stænger
- 40g
hele forårsløg
Boller - 2100g
kogt grøntsagsblanding ( se ovenfor)
- 1600g
kogt hvid quinoa (stadig med bid)
- 360g
hvedemel
- 360g
hvederasp
- 260g
lys soya
- 20g
salt
- 6g
friskkværnet peber
- 900g
hele æg
Tilbehør - 2500g
kogt perlespelt
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 635 kj | |
Protein | 7,68 g | 21 E% |
Kulhydrat | 21,9 g | 61 E% |
Fedt | 2,68 g | 16 E% |
* E% = Energiprocentfordeling