Grøn version af boller i karry

Grønne boller i karry på tallerken

Sådan gør du

OBS: Opskriften på sovsen finder du her: Indisk karrysovs til boller eller andet.

Grønne boller

Dag 1

  1. Hak bønner, blomkål, ærter, selleri og forårsløg i kødhakker med hulstørrelse 5mm.
  2. Kom farsen i rørekedel sammen med ”spaden”.
  3. Tilsæt quinoa, mel, rasp, soya, salt og peber, og rør et par minutter ved høj hastighed.
  4. Tilsæt æg, og rør igen et par minutter ved høj hastighed.
  5. Sæt farsen på køl, og lad trække til næste dag.

Dag 2

  1. Smør hulbakkerne med fedtspray.
  2. Form farsen i boller a 45 g (3 stk pr person), og sæt bollerne i hulbakker.
  3. Damp 50% 150 grader i 20 minutter.
  4. Afkøl bollerne på blæsekøl i 10 minutter, så de kan håndteres uden at gå i stykker.
  5. Portioner bollerne 3 stk pr person (120 g) og hæld den brændvarme sovs over (100 g).
  6. Server med  50 g kogt perlespelt og fx ingefærsyltede gulerødder eller en god chutney.

Frem med kødhakkeren!

En grøn version af boller til karrysovs eller tomatsovs kan være en tung og bastant oplevelse. Vi har forsøgt at arbejde med konsistenserne i denne opskrift, så når vi skriver, at det skal køres gennem kødhakkeren, så mener vi det 🙂

Når alt det grønne køres gennem 5mm kødhakker, så får det samme størrelse som hakket kød. Når det så blandes med kogt quinoa og andre skønne ingredienser, fyldt med smag, så rammer denne opskrift rimelig tæt på fornemmelsen af en kogt kødbolle.

Vi håber, I har lyst at teste den, og at I finder kødhakkeren frem fra gemmerne. Den gør hele forskellen!

Udskriv opskrift

Hakket grøntsagsblanding

1.5 kg kogte store hvide bønner eller smørbønner (de skal stadig have bid)
400 g blomkål med stok delt i 6-8 både
250 g grønne ærter
100 g bladselleri i hele stænger
40 g hele forårsløg

Boller

2.1 kg kogt grøntsagsblanding ( se ovenfor)
1.6 kg kogt hvid quinoa (stadig med bid)
360 g hvedemel
360 g hvederasp
260 g lys soya
20 g salt
6 g friskkværnet peber
900 g hele æg

Tilbehør

2.5 kg kogt perlespelt

Portionsstørrelsen: 120 g boller, 50 g perlespelt

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 635 kj
Protein 7,68 g 21 E%
Kulhydrat 21,9 g 61 E%
Fedt 2,68 g 16 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.