Fyldte peberfrugter med kartoffel, hytteost og quinoasalat
Sådan gør du
Bland tomat, kokos, salt og peber i en skål.
Portioner 50g per person i bunden af en gastro.
Bland peberfrugter med olie, salt og peber.
Hak løg og hvidløg, og svits i olie i et par minutter.
Tilsæt karry og peber, og rist et par minutter.
Tilsæt grøntsager, krydderurter, vand og krydderier, og lad det simre i 20 min ved svag varme, til det tykner og grønsagerne er møre.
Tilsæt quorn og salt.
Sluk gryden, og lad retten køle let (kan evt. laves dagen i forvejen).
Tilsæt hytteost, og bland det hele godt.
Fordel blandingen i peberfrugterne (75g i hver) og anret ovenpå kokoscremen.
Læg 2-3 halve sherrytomater ovenpå hver peberfrugt.
Dryp med olivenolie, salt og peber.
Bag peberfrugterne i ca. 40 min. ved 175 grader.
Servér de fyldte peberfrugter sammen med quinoasalat.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 250g
hakkede tomater
- 250g
kokosmælk
- 2g
salt
- 1g
friskkværnet peber
- 1000g
/20 halve peberfrugter
med stilk og uden kerner
- 10g
olivenolie
- 200g
løg i tern 1x1 cm
- 10g
hvidløg, finthakket
- 20g
olie
- 10g
stærk karry
- 3g
friskkværnet peber
- 10g
salt
- 300g
guelrødder i tern 1x1 cm
- 300g
kartofler i tern 1x1 cm
- 5g
timian, finthakket
- 10g
merian, finthakket
- 400ml
vand/grøntsagsfond
- 3g
spidskommen
- 1g
gurkemeje
- 300g
quorn, hakket
- 10g
salt
- 500g
hytteost
- 500g
cherrytomater i halve
- 10g
olivenolie
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 240 kj | |
Protein | 2,451 g | 17 E% |
Kulhydrat | 5,755 g | 41 E% |
Fedt | 2,464 g | 38 E% |
* E% = Energiprocentfordeling