Fyldte peberfrugter med kartoffel, hytteost og quinoasalat

Sådan gør du

Bland tomat, kokos, salt og peber i en skål.rød peberfrugt

Portioner 50g per person i bunden af en gastro.

Bland peberfrugter med olie, salt og peber.

Hak løg og hvidløg, og svits i olie i et par minutter.

Tilsæt karry og peber, og rist et par minutter.

Tilsæt grøntsager, krydderurter, vand og krydderier, og lad det simre i 20 min ved svag varme, til det tykner og grønsagerne er møre.

Tilsæt quorn og salt.

Sluk gryden, og lad retten køle let (kan evt. laves dagen i forvejen).

Tilsæt hytteost, og bland det hele godt.

Fordel blandingen i peberfrugterne (75g i hver) og anret ovenpå kokoscremen.

Læg 2-3 halve sherrytomater ovenpå hver peberfrugt.

Dryp med olivenolie, salt og peber.

Bag peberfrugterne i ca. 40 min. ved 175 grader.

Servér de fyldte peberfrugter sammen med quinoasalat.

Se opskrift på quinoasalat her.

Ingredients for10portionsportionportions:

  • 250g

    hakkede tomater

  • 250g

    kokosmælk

  • 2g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

  • 1000g

    /20 halve peberfrugter

  • med stilk og uden kerner

  • 10g

    olivenolie

  • 200g

    løg i tern 1x1 cm

  • 10g

    hvidløg, finthakket

  • 20g

    olie

  • 10g

    stærk karry

  • 3g

    friskkværnet peber

  • 10g

    salt

  • 300g

    guelrødder i tern 1x1 cm

  • 300g

    kartofler i tern 1x1 cm

  • 5g

    timian, finthakket

  • 10g

    merian, finthakket

  • 400ml

    vand/grøntsagsfond

  • 3g

    spidskommen

  • 1g

    gurkemeje

  • 300g

    quorn, hakket

  • 10g

    salt

  • 500g

    hytteost

  • 500g

    cherrytomater i halve

  • 10g

    olivenolie

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 240 kj
Protein 2,451 g 17 E%
Kulhydrat 5,755 g 41 E%
Fedt 2,464 g 38 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori