Fyldte peberfrugter med kartoffel, hytteost og quinoasalat

Sådan gør du
- Bland tomat, kokos, salt og peber i en skål.
- Portioner 50g per person i bunden af en gastro.
- Bland peberfrugter med olie, salt og peber.
- Hak løg og hvidløg, og svits i olie i et par minutter.
- Tilsæt karry og peber, og rist et par minutter.
- Tilsæt grøntsager, krydderurter, vand og krydderier, og lad det simre i 20 min ved svag varme, til det tykner og grønsagerne er møre.
- Tilsæt quorn og salt.
- Sluk gryden, og lad retten køle let (kan evt. laves dagen i forvejen).
- Tilsæt hytteost, og bland det hele godt.
- Fordel blandingen i peberfrugterne (75g i hver) og anret ovenpå kokoscremen.
- Læg 2-3 halve sherrytomater ovenpå hver peberfrugt.
- Dryp med olivenolie, salt og peber.
- Bag peberfrugterne i ca. 40 min. ved 175 grader.
- Servér de fyldte peberfrugter sammen med quinoasalat.
Ingredienser
250 g hakkede tomater
250 g kokosmælk
2 g salt
1 g friskkværnet peber
1 kg peberfrugter i halve med stilk og uden kerner
10 g olivenolie
200 g løg i tern 1x1 cm
10 g hvidløg, finthakket
20 g olie
10 g stærk karry
3 g friskkværnet peber
10 g salt
300 g gulerødder i tern 1x1 cm
300 g kartofler i tern 1x1 cm
5 g timian, finthakket
10 g merian, finthakket
400 ml vand/grøntsagsfond
3 g spidskommen
1 g gurkemeje
300 g quorn, hakket
10 g salt
500 g hytteost
500 g cherrytomater i halve
10 g olivenolie
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 240 kj | |
Protein | 2,451 g | 17 E% |
Kulhydrat | 5,755 g | 41 E% |
Fedt | 2,464 g | 38 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.