Fyldte pandekager med karryris og indisk spinat

Sådan gør du
Karryris
- Steg løgene i olie, og rist til løgene bruner.
- Tilsæt karry, og rist det grundigt i ca. 3 minutter. Tilsæt ris og rist 2 minutter.
- Tilsæt vand og kokosmælk.
- Kog retten op, og rør i gryden.
- Lad retten koge ved svag varme i 10 minutter. Fjern gryden fra varmen.
- Tilsæt broccoli, gulerødder og flækærter. Vend det hele sammen, og lad stå i 10 minutter under låg.
- Afkøl risene lidt, og tilsæt forårsløg og koriander.
- Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis risretten ikke er tilpas sovset.
- Rul eller fold pandekagerne med 150g pr stk.
Se opskrift på kikærtepandekager her.
Spinatsovs
- Kom løg, hvidløg, chili, ingefær og olie i en blender, og blend det hele groft.
- Hæld blandingen i en tykbundet gryde eller kipsteger, og steg til det bruner let.
- Tilsæt spidskommen, garam masala, tørret blendet koriander og gurkemeje, og steg 2-3 minutter.
- Tilsæt spinaten, og dæk retten med låg. Lad simre 5-7 minutter.
- Tilsæt de friske tomater, sukker og yoghurt, og kog retten igennem.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Retten skal være cremet og sovset.
- Anret spinatsovsen i bunden af et ildfast fad.
- Anret de fyldte pandekager ovenpå spinaten
- Drys med revet ost, og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 15-30 minutter, indtil osten er smeltet, og pandekagerne er varme indeni.
Server evt. sammen med en sprød, grøn salat, frisk tomatsalsa, agurk raita eller mangochutney.
Karryris
150 g løg i både 0,5 cm
20 g olie
6 g karry, stærk
150 g basmati-ris, vasket
400 ml vand
200 g kokosmælk
150 g broccoli snittet 0,5 cm
150 g gulerødder i strimler 0,5x0,5x3 cm
200 g grønne flækærter, kogt
6 g salt
150 g forårsløg, snittet 0,3 cm
80 g frisk koriander, hakket
10 stk kikærtepandekager (20 cm diam)
200 g mozzarella, revet
Spinatsovs
200 g løg i tern 1x1 cm
15 g hvidløg
15 g grøn chili, frisk
20 g ingefær, frisk
20 g neutral olie
3 g spidskommen
5 g garam masala
3 g tøret koriander, blendet
3 g gurkemeje
500 g spinat, frossen + væden fra spinat
200 g tomater, friske i tern 2x2 cm
5 g sukker
170 g sødmælks yoghurt
5 g salt
2 g friskkværnet peber
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 756 kj | |
Protein | 7,213 g | 16 E% |
Kulhydrat | 18,53 g | 42 E% |
Fedt | 7,969 g | 39 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.