Forstuvede grøntsager med Allianskartofler

Forstuvede grøntsager

Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

Sauce

Skær de hvide rodfrugter i grove stykker.

Kom dem i en gryde med uradlinser og hæld vand ved, så det akkurat dækker.

Kog rodfrugter og bælgfrugter helt møre under låg.

Hæld det meste af kogevandet fra grøntsager og linser – men gem det!

Blend til en ensartet purésauce. Spæd evt. til med ekstra kogevand fra grøntsager og bælgfrugter, hvis saucen er for tyk. – Eller spæd til med mælk, plantedrik eller fløde.

Fyld til stuvning

Skær gulerødder, selleri og persillerod i tern á 1-2 cm.

Skær porrer i skiver.

Rib grønkålen og hak den mellemfint.

Kom grøntsagerne i saucen, og lad dem koge, til de er møre med lidt bid.

Smag saucen grundigt til med salt og peber og evt. gærflager og/eller koncentreret grønsagsbouillon.

Tilbehør

Kog kartoflerne møre med skræl.

Pluk persille og hak den groft.

Servér kartoflerne med forstuvede grøntsager og et ordentligt drys persille.

Variation: Persillesauce

Prøv at koge saucen uden selleri, kun persillerod. Blend saucen med masser af frisk persille – så har du en dobbelt-persillesauce.

Tip

Retten kan laves året rundt med sæsonaktuelle grøntsager. Fx sensommer: grønne bønner, broccoli, blomkål

Forår: Asparges, spinat, forårsløg, ærter, spidskål

Tip:

Du kan servere de forstuvede grøntsager og kartofler med plantedeller, fx svampedeller lavet af farsen til svampepaté.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Sauce
  • 250g

    knoldselleri

  • 250g

    persillerod eller pastinak

  • 150g

    uradlinser (eller gule flækærter

  • eller flækkede hestebønner)

  • 50g

    ingridærtemel

  • salt og peber

  • evt. mælk, plantedrik eller fløde

  • evt. gærflager

  • evt. grøntsagsbouillon

  • Fyld til stuvning
  • 250g

    gulerødder

  • 250g

    knoldselleri

  • 150g

    persillerødder

  • 200g

    porre

  • 150g

    grønkål

  • 500g

    kogte hele ingridærter

  • Tilbehør
  • 3000g

    Allianskartofler*

  • 25g

    persille

Egnet til forår

FORÅR

*Allianskartoffel er en smagfuld og kogefast kartoffel, som holder sig fint helt til maj. I stedet for Allians kan du bruge andre gode kogefaste kartofler fx Anna Belle, Aspargeskartofler, Ballerina, Belinda, Gloritta og Cerisa. Eller prøv Heiderot som er smukt rød hele vejen igennem.

I samme kategori