Chilimayonnaise med bagt peber

rød peberfrugt

Sådan gør du

  1. Vend peberfrugten og hvidløg med olie, og bag ved 170 grader i ca. 45 minutter, til peberen er helt blød.
  2. Blend det hele med chili, salt og peber.
  3. Afkøl massen.
  4. Bland mayonnaise og pebermassen til en cremet dressing. og server kold til Samosa.

Portioner 25 g per person.

Udskriv opskrift

Ingredienser

100 g peberfrugt uden kerner
3 g hvidløg i tynde skiver
10 g olivenolie
1 g tørret chili
2 g salt
1 g friskkværnet peber
200 g tyk mayonnaise

Vegansk?

Brug vegansk mayonnaise (se opskrift på mayonnaise med kikærtevand), så bliver denne opskrift vegansk.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 2052 kj
Protein 1,373 g 1 E%
Kulhydrat 3,437 g 3 E%
Fedt 53,1 g 96 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.