Blomkål i green curry med æblechutney og sprødt sesamdrys
Sådan gør du
Vend blomkål med salt, og damp dem i ovnen 100 grader i 3 minutter.
Afkøl.
Steg løgene i olie.
Tilsæt grøn currypaste (se opskrift), og rist hurtigt ved høj varme.
Tilsæt kartoflerne, og vend dem grundigt i curryen.
Tilsæt kokosmælk, sukker og limeblade.
Lad retten simre, til kartoflerne er møre, men stadig har bid. Ca 15 minutter.
Tilsæt soya, blomkål, kikærter og kikærtevand, og giv retten et opkog.
Sovsen skal være let tyknet, men kartofler og kikærter suger en del ved nedkøling.
Sprødt sesamdrys
Vend brødet med sesamolie og salt.
Bag sprødt og lysebrunt i ovnen ved 180 grader ca. 20 minutter.
Vend i krummerne et par gange undervejs.
Afkøl, og bland med sesam og koriander.
Portionering
Blomkål i green curry 300g per person
Server med sprødt drys (20g) og æblechutney (50g)
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 800g
blomkål
i mundrette buketter m. stok
- 6g
salt
- 200g
løg i tern 2x2 cm
- 200g
porre i skiver 1 cm
- 15g
olie, neutral
- 20g
grøn karrypasta
(se opskriftlink til venstre)
- 800g
kartofler i tern 3x3 cm
- 13g
salt
- 1000g
kokosmælk
- 25g
palmesukker
- 4g
kefir limeblade
- 25g
lys soya
Sprødt sesamdrys - 450g
kogte kikærter
- 500g
kikærte kogevand
- 200g
tørt lyst brød blendet groft
- 15g
ristet sesamolie
- 4g
salt
- 20g
ristede sesamfrø
- 20g
koriander, finthakket
Til kantine?
Brug low fat kokosmælk, eller halvér mængden, og retten kan bruges til kantinemad.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.