Bahn mi baguette med tofu og peanutbuttersauce
Bahn Mi betyder “hvedebrød” på vietnamesisk og er et let baguettebrød, som bruges til fx sandwich.
Sådan gør du
Baguettes
Bland vand, gær og sukker, og lad det stå i 10 minutter, til sukkeret har aktiveret gæren.
Bland rismel, 130 g hvedemel, bagepulver og salt sammen i en røremaskineskål.
Tilsæt gærblandingen, og ælt dejen ved lav hastighed i 5-10 min.
Tilsæt 400 g hvedemel, og fortsæt med at ælte ved lav hastighed, til melet er godt indarbejdet i dejen.
Sæt herefter hastigheden op til maksimum, og ælt, til dejen samler sig om krogen og slipper skålens sider. Det tager cirka 10 min.
Dæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve til dobbelt størrelse, 1-1½ time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, slå forsigtigt luften ud af den, og del den i 8 lige store stykker.
Form dine baguettes ved først at flade dejen ud til et rektangel, der er cirka ½ cm tykt.
Fold så den ene halvdel ind til midten, og derefter den anden halvdel ind over den første, så de ligger oven på hinanden.
Rul de foldede brød ud til pølser, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lav 3 snit i overfladen, og lad dem hæve til dobbelt størrelse i 30 minutter.
Forvarm imens ovnen til 200°.
Bag dine baguettes midt i ovnen, og placér en bradepande med vand nedenunder, så de bliver bagt med damp.
Bag dem i cirka 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Lad baguettesene køle helt af inden servering, og spis dem helst samme dag.
Bahn mi fyld
Kog eddike, vand, salt og sukker op, til sukkeret er smeltet.
Snit gulerødder og agurk i fine strimler, og vend dem i lagen. Lad det trække til servering.
Del romainesalaten i blade.
Pluk korianderne.
Snit chilien i tynde ringe.
Skær limen i både.
Skær tofuen i skiver a ½ cm, og steg dem i lidt olie i 4-5 min., til tofuen er gylden og sprød på begge sider.
Servering
Flæk baguettes, og fyld dem med salat, tofu, peanutbuttersauce, syltede grøntsager, bønnespirer og friske koriander. Top med chili.
Tip: Tofu i sig selv smager ikke af det store, men den er til gengæld virkelig god til at opsuge smag fra marinader. Vend eventuelt tofuen i lidt mel, inden du steger den – så bliver den ekstra sprød. Køb tofuen marineret eller brug neutral tofu og marinér den selv i marinade.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Bahn mi baguette
- 400ml
lunkent vand
- 50g
gær
- 30g
sukker
- 150g
rismel
- 530g
hvedemel
- 15g
bagepulver
- 10g
salt
Fyld - 100ml
eddike
- 50ml
vand
- 9g
salt
- 25ml
sukker
- 500g
gulerødder
- 250g
agurk
- 200g
romainesalat
- 25g
frisk koriander
- 10g
frisk rød chili - juster efter styrke
- 1stk
lime (evt. 2)
- 200g
spirer, fx bønne eller ærtespirer
- 400g
sojamarineret tofu*
Peanutbuttersauce - 165g
peanutbutter
- 1spsk
tamari eller sojasauce
- 1spsk
limesaft
- 50ml
kokosmælk
- 3g
hvidløg
- 5g
frisk ingefær
- 10g
frisk chili - juster efter styrke