Æggekage med svampe og porre

Sådan gør du

  1. Opvarm fløde, salt og peber, og jævn med maizena, der er rørt ud i lidt koldt vand.
  2. Afkøl flødemassen til under 75 grader.
  3. Bland kartofler, butternut squash, porrer, løg, hvidløg, salt, peber og olie i et stort kar.
  4. Bag grøntsagernerne i lave, smurte gastrobakker ved 180 grader.
  5. Bag i ca. 20-30 minutter, til kartoflerne er møre, men stadig har bid.
  6. Steg grundigt svampene lysebrune i smør. Smag til med salt og peber, og bland svampene ned i de øvrige grønsager.
  7. Blend æg og flødesovs til en glat masse.
  8. Vend paprika og estragon i æggemassen.
  9. Fordel de bagte grønsager i smurte kantiner. (½ GN bakke til 8 pers. Små kantiner til få portioner.)
  10. Hæld æggemassen over grønsagerne og drys med osten.
  11. Udportionering pr. person ca.: 130 g grønt, 100 g æggesovs, 20 g ost.
  12. Bag æggekagen i ovnen ved 140 grader, til massen er fast i midten ca. 30 min.
  13. Det er vigtigt at kigge under tilberedningen og sikre sig, at massen er helt fast i alle kantiner.

Æggekagen serveres med løgmarmelade.

Se opskriften på løgmarmelade her.

Udskriv opskrift

Flødeblanding

500 g fløde
20 g salt
2 g friskkværnet peber
32 g majsstivelse

Grøntsagsfyld

200 g bagekartofler i tern 2x2 cm
200 g butternut squash i tern 2x2 cm
400 g porrer 1,5 cm skiver
400 g løg i både 1,2 cm
3 g hvidløg, grofthakket
4 g salt
2 g friskkværnet peber
25 g olivenolie
200 g østershatte i strimler 2 cm
200 g champignon i kvarte

Æggeblanding

500 g Helæg (5l bag in box)
2 g røget paprika
2 g estragon, finthakket
150 g mozzarella, revet
50 g havgus, revet

Til kantine?

Erstat fløden med mælk og brug lidt ekstra majsstivelse, så kan opskriften også bruges til kantiner.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 615 kj
Protein 5,063 g 14 E%
Kulhydrat 6,568 g 18 E%
Fedt 11,06 g 67 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.