Økologi
Økologi er på flere måder en stor del af løsningen på mange af de udfordringer, vores klode står overfor. Helt overordnet er økologi en bæredygtig måde at dyrke og avle mad på til os mennesker, der samtidig tager hensyn til og bevarer naturen og dyrene omkring os.
Økologisk landbrug er med til at sikre biodiversitet, rent drikkevand, færre pesticider i vores mad og bedre dyrevelfærd. Det er altså en helt nødvendig vej at gå, hvis der også skal være rent drikkevand, en blomstrende natur og et rigt dyreliv til fremtidige generationer.
Læs mere om økologi på Økologisk Landsforenings hjemmeside
Økologi i professionelle køkkener
Økologi er ikke til at komme udenom, hvis du ønsker en bæredygtig køkkendrift. Faktisk er en omlægning til økologi på mange måder nøglen til en bæredygtig, grøn omstilling. For når dit køkken beslutter sig for at gå den økologiske vej, så følger der naturligt en masse forandringer med.
Fordi økologiske produkter ofte er dyrere end konventionelle, er du nødt til at ændre dine indkøbsvaner, når du vil købe økologisk. Det betyder mindre kød, færre forarbejdede produkter og råvarer i sæson. Med disse nye råvarer i hænderne bliver dit køkken nødt til at:
- Bruge masser af danske, økologiske bælgfrugter.
- Lave maden helt fra bunden og på nye måder.
- Sætte ekstra fokus på smag og konsistenser, så jeres gæster/kunder/modtagere af maden ikke vil savne kødet.
- Minimere jeres madspild
De køkkener, der går i gang med omlægning til økologi, vil opdage, at de udfordringer og benspænd, som omlægningen indebærer, kan ende med at gøre deres arbejde meget sjovere og mere tilfredsstillende. Det kræver nemlig stor kreativitet, faglighed og lyst til at nørde råvarer, metodikker og tilsmagning, når økologiprocenten skal op.
Støttet af: