Nye grønne proteinkilder
Alternative grønne proteinkilder
I ombytningsredskabet har vi brugt forskellige nyere proteinrige grønne produkter, der både er rigtig protein og kan give nok protein:
Quorn
Quorn indeholder Mycoprotein, der er vokset på næringsrige fermenterede svampe.
Quorn er en kilde til protein af høj kvalitet, har et højt indhold af kostfibre og et lavt indhold af mættede fedtsyrer.
Tofu
Tofu er en sojabønnemasse, der er lavet af koaguleret sojadrik. Soja er meget kendt fra det kinesiske, koreanske og japanske køkken.
Fremstillingsmetoden for tofu minder meget om den, der bruges, når man skal fremstille almindelige oste. Sojabønnerne er den primære kilde til det høje proteinindhold i tofu.
Mungbønner
Mungbønner er rige på både proteiner og kostfibre, og så er de en rig kilde til energi.
Tempeh
Tempeh er et produkt lavet af naturligt gærede sojabønner, som bindes sammen til en masse. I modsætning til tofu, som også er lavet af sojabønner, består tempeh af hele bønner og har en stærkere smag som resultat af fermenteringen.
På grund af det høje indhold af protein bruges tempeh ofte i vegetarisk madlavning.
Seitan
Seitan, som også kaldes for imiteret hvedekød, er en vegansk spise lavet af gluten fra hvede.
Seitan fremstilles ved at vaske en klump dej af hvedemel, indtil stivelsen er blevet skyllet væk, og der kun er gluten tilbage.
Seitan koges derefter i vand eller bouillon.