Grønne retter – hvordan?
Grønne retter med god smag
De grønne retter er uden kød, men de indeholder mælkeprodukter og æg for at sikre korrekt indhold af næringsstoffer. Der bruges også bønner og linser for at højne proteinindholdet.
Læs mere om brug af bælgfrugter her.
Målet med de grønne retter er, at de er så uimodståelige og velsmagende, at borgerne vælger retterne, fordi de er indbydende – og ikke fordi de er uden kød.
Bæredygtige retter
I retterne bruges så meget af grøntsagen som muligt, så madspild minimeres.
Samtidig er det markeret med ikoner på de enkelte retter, hvilken årstid retten passer til. På den måde understøtter retterne, at det er sæsonenes lokale råvarer, der skal bruges.
Begge dele er med til at gøre klimaaftrykket fra retterne endnu mindre.
Læs mere om tilberedning af grøntsager.
Læs Dansk Vegetarisk Forenings inspirationskatalog til flere grønne måltider