Rødbedesuppe

Sådan gør du
- Skær selleri, rødbeder, gulerødder og kartoffel i tern.
- Hak løg og hvidløg.
- Pluk timian let og hak den fint.
- Svits grønsager og kartoffel i olien i en stor gryde i 10 min, til det hele falder lidt sammen og dufter.
- Tilsæt timian, laurbær og bouillon til det dækker, og lad suppen koge under låg i 30 min.
- Spæd evt. til med ekstra vand eller bouillon, hvis suppen mangler væske.
- Smag til med eddike til suppen har en frisk og syrlig smag.
- Smag derefter til med salt og peber.
- Servér suppen med brød.
Tip
Tilsæt evt. lidt hakket fermenteret kraut eller fermenterede agurker til at drysse oven på suppen.
700 g knoldselleri
1 kg rødbeder
700 g gulerødder
300 g kartofler
750 g løg
15 g hvidløg
10 g frisk timian
2 stk laurbærblade
75 ml olivenolie
3.8 l god grøntsagsbouillon
Tilbehør
15 ml æbleeddike
salt og peber
brød
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.