Pasta sugo

Pasta sugo

Fotograf: Rishi – happyliving

Sådan gør du

Skær tomater og løg i tern.

Skær hvidløgene i tynde skiver.

Steg løg og hvidløg i rigeligt olivenolie i en gryde i 2-3 min.

Tilsæt tomater og tomatpuré, og lad det stege i 10-15 min.

Kog pastaen i saltet vand, til den næsten er al dente.

Vend pastaen i tomatsovsen, tilsæt aiolien, og lad det koge igennem, til pastaen er al dente.

Halver cherrytomaterne, og vend dem i tomatsalsaen. Spæd evt. til med lidt af pastakogevandet, hvis pastaen har suget al væske. Saucen skal ligge saftig og cremet omkring pastaen, når den serveres.

Servér pastaen i dybe tallerkener. Top med grønne skud, parmesan, kværnet sort peber og evt. fermenteret salsa.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 1000g

    tomater

  • 250g

    løg

  • 20g

    hvidløg

  • olivenolie til stegning

  • 45g

    tomatpure, koncentreret

  • 1000g

    kort pasta, fx muslingeskaller

  • eller gnocchisardi (gerne frisk pasta)

  • salt

  • 36g

    aioli

  • 250g

    cherrytomater

  • 125g

    fermenteret tomatsalsa*

  • 50stk

    grønne skud eller krydderurter

  • 100g

    parmesanost, revet

  • friskkværnet peber

  • 125g

    fermenteret tomatsalsa*

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

* Se opskrift på fermenteret tomatsalsa her. I stedet for fermenteret salsa kan du hakke samme mængde friske tomater og smage til med en smule æbleeddike.

I samme kategori