Grøn version af boller i karry

Sådan gør du
OBS: Opskriften på sovsen finder du her: Indisk karrysovs til boller eller andet.
Grønne boller
Dag 1
- Hak bønner, blomkål, ærter, selleri og forårsløg i kødhakker med hulstørrelse 5mm.
- Kom farsen i rørekedel sammen med ”spaden”.
- Tilsæt quinoa, mel, rasp, soya, salt og peber, og rør et par minutter ved høj hastighed.
- Tilsæt æg, og rør igen et par minutter ved høj hastighed.
- Sæt farsen på køl, og lad trække til næste dag.
Dag 2
- Smør hulbakkerne med fedtspray.
- Form farsen i boller a 45 g (3 stk pr person), og sæt bollerne i hulbakker.
- Damp 50% 150 grader i 20 minutter.
- Afkøl bollerne på blæsekøl i 10 minutter, så de kan håndteres uden at gå i stykker.
- Portioner bollerne 3 stk pr person (120 g) og hæld den brændvarme sovs over (100 g).
- Server med 50 g kogt perlespelt og fx ingefærsyltede gulerødder eller en god chutney.
Hakket grøntsagsblanding
1.5 kg kogte store hvide bønner eller smørbønner (de skal stadig have bid)
400 g blomkål med stok delt i 6-8 både
250 g grønne ærter
100 g bladselleri i hele stænger
40 g hele forårsløg
Boller
2.1 kg kogt grøntsagsblanding ( se ovenfor)
1.6 kg kogt hvid quinoa (stadig med bid)
360 g hvedemel
360 g hvederasp
260 g lys soya
20 g salt
6 g friskkværnet peber
900 g hele æg
Tilbehør
2.5 kg kogt perlespelt
Portionsstørrelsen: 120 g boller, 50 g perlespelt
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 635 kj | |
Protein | 7,68 g | 21 E% |
Kulhydrat | 21,9 g | 61 E% |
Fedt | 2,68 g | 16 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.