Æggekage med svampe og porre
Sådan gør du
Opvarm fløde, salt og peber, og jævn med maizena, der er rørt ud i lidt koldt vand.
Afkøl flødemassen til under 75 grader.
Bland kartofler, butternut squash, porrer, løg, hvidløg, salt, peber og olie i et stort kar.
Bag grøntsagernerne i lave, smurte gastrobakker ved 180 grader.
Bag i ca. 20-30 minutter, til kartoflerne er møre, men stadig har bid.
Steg grundigt svampene lysebrune i smør. Smag til med salt og peber, og bland svampene ned i de øvrige grønsager.
Blend æg og flødesovs til en glat masse.
Vend paprika og estragon i æggemassen.
Fordel de bagte grønsager i smurte kantiner. (½ GN bakke til 8 pers. Små kantiner til få portioner.)
Hæld æggemassen over grønsagerne og drys med osten.
Udportionering pr. person ca.: 130 g grønt, 100 g æggesovs, 20 g ost.
Bag æggekagen i ovnen ved 140 grader, til massen er fast i midten ca. 30 min.
Det er vigtigt at kigge under tilberedningen og sikre sig, at massen er helt fast i alle kantiner.
Æggekagen serveres med løgmarmelade.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Flødeblanding
- 500g
fløde
- 20g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 32g
majsstivelse
Grøntsagsfyld - 200g
bagekartofler i tern 2x2 cm
- 200g
butternut squash i tern 2x2 cm
- 400g
porrer 1,5 cm skiver
- 400g
løg i både 1,2 cm
- 3g
hvidløg, grofthakket
- 4g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 25g
olivenolie
- 200g
østershatte i strimler 2 cm
- 200g
champignon i kvarte
Æggeblanding - 500g
Helæg (5L bag in box)
- 2g
røget paprika
- 2g
estragon, finthakket
- 150g
mozzarella, revet
- 50g
havgus, revet
Til kantine?
Erstat fløden med mælk og brug lidt ekstra majsstivelse, så kan opskriften også bruges til kantiner.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 615 kj | |
Protein | 5,063 g | 14 E% |
Kulhydrat | 6,568 g | 18 E% |
Fedt | 11,06 g | 67 E% |
* E% = Energiprocentfordeling