Blomkål i green curry med æblechutney og sprødt sesamdrys

Sådan gør du
- Vend blomkål med salt, og damp dem i ovnen 100 grader i 3 minutter.
- Afkøl.
- Steg løgene i olie.
- Tilsæt grøn currypaste (se opskrift), og rist hurtigt ved høj varme.
- Tilsæt kartoflerne, og vend dem grundigt i curryen.
- Tilsæt kokosmælk, sukker og limeblade.
- Lad retten simre, til kartoflerne er møre, men stadig har bid. Ca 15 minutter.
- Tilsæt soya, blomkål, kikærter og kikærtevand, og giv retten et opkog.
- Sovsen skal være let tyknet, men kartofler og kikærter suger en del ved nedkøling.
Sprødt sesamdrys
- Vend brødet med sesamolie og salt.
- Bag sprødt og lysebrunt i ovnen ved 180 grader ca. 20 minutter.
- Vend i krummerne et par gange undervejs.
- Afkøl, og bland med sesam og koriander.
Portionering
- Blomkål i green curry 300g per person
- Server med sprødt drys (20g) og æblechutney (50g)
- Se opskrift på æblechutney her.
Ingredienser
800 g blomkål i mundrette buketter m. stok
6 g salt
200 g løg i tern 2x2 cm
200 g porre i skiver 1 cm
15 g olie, neutral
20 g grøn karrypasta
800 g kartofler i tern 3x3 cm
13 g salt
1 kg kokosmælk
25 g palmesukker
4 g kefir limeblade
25 g lys soya
Sprødt sesamdrys
450 g kogte kikærter
500 g kikærte kogevand
200 g tørt lyst brød blendet groft
15 g ristet sesamolie
4 g salt
20 g ristede sesamfrø
20 g koriander, finthakket
Til kantine?
Brug low fat kokosmælk, eller halvér mængden, og retten kan bruges til kantinemad.
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.