Rødbedemad med peberrodscreme, syltede løg, ræddiker og karse

Sådan gør du

Skær ræddiker i strimler på mandolinjern 2mm x 5mm, og opbevar dem i vand til næste dag.Rødbede

Skær de kogte rødbeder i skiver 0,5cm

Peberodscreme

Pisk cremefraiche stift med salt og sukker.

Tilsæt citronsaft og fintrevet peberrod.

Portionering

Rødbede 20g/3skiver

Peberrodscreme 5g/3 dutter

Syltede løg 5g

Ræddiker 3g

Karse 2g

Se opskrift på syltede løg

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 300g

    kogte rødbeder

  • 40g

    røde ræddiker

  • Peberrodscreme
  • 60g

    cremefraiche 38%

  • 1g

    salt

  • 2g

    sukker

  • 2g

    citronsaft

  • 10g

    fintrevet peberrod

  • Topping
  • 50g

    syltede løg (se opskrift til venstre)

  • 20g

    karse

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold i bagte rødbeder

Pr. 100 g E%*
Energi 261 kj
Protein 1,7 g 11 E%
Kulhydrat 11,9 g 78 E%
Fedt 0,3 g 4 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Næringsindhold i peberrodscreme

Pr. 100 g E%*
Energi 1308 kj
Protein 2,717 g 4 E%
Kulhydrat 7,389 g 10 E%
Fedt 30,5 g 86 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori