Rødbedemad med peberrodscreme, syltede løg, ræddiker og karse
Sådan gør du
Skær ræddiker i strimler på mandolinjern 2mm x 5mm, og opbevar dem i vand til næste dag.
Skær de kogte rødbeder i skiver 0,5cm
Peberodscreme
Pisk cremefraiche stift med salt og sukker.
Tilsæt citronsaft og fintrevet peberrod.
Portionering
Rødbede 20g/3skiver
Peberrodscreme 5g/3 dutter
Syltede løg 5g
Ræddiker 3g
Karse 2g
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 300g
kogte rødbeder
- 40g
røde ræddiker
Peberrodscreme - 60g
cremefraiche 38%
- 1g
salt
- 2g
sukker
- 2g
citronsaft
- 10g
fintrevet peberrod
Topping - 50g
syltede løg (se opskrift til venstre)
- 20g
karse
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold i bagte rødbeder
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 261 kj | |
Protein | 1,7 g | 11 E% |
Kulhydrat | 11,9 g | 78 E% |
Fedt | 0,3 g | 4 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Næringsindhold i peberrodscreme
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1308 kj | |
Protein | 2,717 g | 4 E% |
Kulhydrat | 7,389 g | 10 E% |
Fedt | 30,5 g | 86 E% |
* E% = Energiprocentfordeling