Sellerisovs til grøn version af boller i selleri

Sådan gør du

Sauter sellerien i smør og salt ved lav varme, til sellerien er næsten mør.

Tilsæt hvid sovs, og kog retten igennem.

Tilsæt evt. ekstra mælk, så retten får en passende konsistens.

Smag til med muskatnød og friskkværnet peber.knoldselleri

Ingredients for10portionsportionportions:

  • 900g

    knoldselleri i tern 1x1 cm

  • 20g

    smør

  • 5g

    salt

  • 1200g

    hvid sovs

  • (se link til opskrift til venstre)

  • 200g

    mælk (evt. lidt mere)

  • 0.2g

    muskatnød, revet

  • 0.2g

    friskkværnet peber

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 333 kj
Protein 2,592 g 13 E%
Kulhydrat 6,116 g 31 E%
Fedt 4,489 g 50 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori