Hara bara kebab
Hara bara er indiske kartoffel-kebabs med masser af spice og cremethed.
Sådan gør du
Kog kartofler i usaltet vand, til de er helt møre. Hæld vandet fra, og damp kartoflerne godt.
Mos kartoflerne, og tilsæt hakket spinat, spidskommen, grøn chili og ingefær.
Rør kartoffelmassen med ærter og kikærtemel.
Tilsmag med rigeligt garam masala og hakket koriander.
Steg en lille test af kartoffelmassen, og smag evt. til med flere krydderier.
Form kebabs (100g) med isske, og vend i rasp. Tryk kebaben flad, og steg i olie, til der kommeren tyk og sprød stegeskorpe.
Server kebaben i et lunet pitabrød med en god skefuld kålsalat bunden. Top op med 1-2 Kebabs og til slut med en skefuld raita og frisk persille.
Server evt. ekstra raita i en skål.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 500g
bagekartofler - renset godt,
men med skræl
- 200g
dampet eller stegt spinat, hakket
- 3g
spidskommen
- 10g
grøn chili, finthakket
- 3g
frisk ingefær revet fint
- 200g
ærter
- 20g
kikærtemel
- 10g
salt
- 5g
garam masala (forskel på mærker)
- 10g
koriander, finthakket
- 100g
rasp
- 30g
fedtstof til stegning
Passer til:
Hara bara kebab serveres i pitabrød med mynte-ræddikeraita og sprød hvidkålssalat
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 509 kj | |
Protein | 3,441 g | 11 E% |
Kulhydrat | 18,05 g | 60 E% |
Fedt | 3,381 g | 25 E% |
* E% = Energiprocentfordeling