Kålsalat
Sådan gør du
Ælt eller kram kålen med salt, så kålen faldet lidt sammen.
Tilsæt citron/eddike og olie, og smag kålen til med peber.
Server straks.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Sommer-version
- 600g
spidskål fintsnittet 0,5 cm
- 5g
salt
- 30g
citronsaft
- 10g
olivenolie
- 1g
friskkværnet peber
Efterår/vinter-version - 500g
superfint snittet hvidkål
- 4g
salt
- 8g
æblecidereddike
- 8g
olivenolie
Passer til:
Kålsalat serveres sammen med pitabrød og andet fyld afhængig af årstiden.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 202 kj | |
Protein | 1,985 g | 17 E% |
Kulhydrat | 5,07 g | 43 E% |
Fedt | 1,835 g | 34 E% |
* E% = Energiprocentfordeling