Grøn version af boller i selleri
Sådan gør du
OBS: Opskriften på sovsen finder du her: Sellerisovs til grøn version af boller i selleri.
Grønne boller
Dag 1
Hak bønner, blomkål, ærter, selleri og forårsløg i kødhakker med hulstørrelse 5mm.
Kom farsen i rørekedel sammen med ”spaden”.
Tilsæt quinoa, mel, rasp, soya, salt og peber, og rør et par minutter ved høj hastighed. Tilsæt æg, og rør igen et par minutter ved høj hastighed.
Sæt farsen på køl, og lad trække til næste dag.
Dag 2
Smør hulbakkerne med fedtspray.
Form farsen i boller a 45g (3stk pr person), og sæt bollerne i hulbakker.
Damp 50% 150 grader i 20 minutter.
Afkøl bollerne på blæsekøl i 10 minutter, så de kan håndteres uden at gå i stykker.
Portioner bollerne 3 stk pr person (120g) og hæld den brændvarme sellerisovs over (220g).
Server med 125g kogte kartofler og 50g ingefærsyltede rabarber.
Ingefærsyltede rabarber
Kog lagen af sukker, eddike og ingefær godt igennem, og hæld den skoldhed over rabarberne.
Luk med tætsluttende låg.
Lad afkøle helt og gerne et par dage før brug.
Lagen kan også bruges til jordskokker/gulerødder og andet.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 10 portioner = 2 kg fars
- 625g
limabønner kogt med peberkorn
(de skal stadig have bid)
- 150g
blomkål med stok delt i 6-8 både
- 75g
grønne ærter
- 25g
bladselleri i hele stænger
- 40g
hele forårsløg
- 800g
kogt hvid quinoa (stadig med bid)
- 120g
hvedemel
- 120g
rasp
- 60g
lys soya
- 10g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 300g
hele æg
Ingefærsyltede rabarber - 600g
sukker
- 1000ml
lagereddike
- 300g
ingefær i skiver med skræl
- 1000g
rabarber i tynde skiver (0,5 cm)
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold i boller i selleri
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 520 kj | |
Protein | 6,122 g | 20 E% |
Kulhydrat | 18,81 g | 61 E% |
Fedt | 2,066 g | 15 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Næringsindhold i ingefærsyltede rabarber
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 483 kj | |
Protein | 0,634 g | 2 E% |
Kulhydrat | 26,72 g | 94 E% |
Fedt | 0,186 g | 1 E% |
* E% = Energiprocentfordeling