Kom godt i gang med sous vide
Kom godt i gang
Metodikken sous vide betyder i daglig tale, at man tilbereder vakuumpakket kød eller fisk ved en bestemt, ofte lav, temperatur over længere tid.
Sous vide kan virke omstændigt i starten, når du skal i gang med at pakke og gøre køkkenets lille eller store badekar klar med vand. Men når først metodikken er indøvet, frigiver den plads i ovnen og en meget bedre organisering i køkkenet.
Har du ikke et kar at tilberede i, kan de fleste moderne ovne bruges. I ovnenes programmeringsenhed vil der være et program for langtidsstegning, eller modning, som kan bruges efter arbejdstid og videre om natten, når køkkenet ikke er i brug.
Start med billige udskæringer til pålæg
Start med billige kødstykker, som kan bruges til pålæg. Så er køkkenet ikke afhængig af, at kødet skal være varmt til en servering. Prøv med forskellige kødstykker, måske nye for køkkenet som fx tunge. Kødstykker der skal brunes som fx kød til roastbeef, er også et oplagt pålægsstykke at starte med.
Sous videt kød kan opbevares på køl lige indtil det skal bruges. Og så ved du, at kødet er perfekt tilberedt, uanset om der er tale om billige udskæringer eller dyrere af slagsen.