Opskrifter

Grønne opskrifter velegnet til store gryder og mange målgrupper

Her på siden kan du finde opskrifter på grønne og grønnere retter til flere forskellige målgrupper. Opskrifterne stammer fra forskellige projekter, der alle har haft samme fokuspunkter:

  • Retterne skal være af høj kulinarisk kvalitet
  • Retterne skal egne sig til at bliver produceret i store køkkener
  • Retterne skal som udgangspunkt være grønne – hvis der er kød tilstede, skal det være i mindre mængder end normalt
  • Retterne skal leve op til anbefalingerne for den danske institutionskost

De seneste år har fokus både her på siden og i samfundet omkring os ændret sig, så grøn mad i høj grad er et ønske for mange.

Læs her hvorfor grøn mad er vigtigt.

Med opskrifterne her på siden er det vores ønske, at det bliver nemmere for dig og dit køkken at blive inspireret til at komme igang med den grønne mad eller fortsætte den udvikling, I måske allerede er godt i gang med.

Indtil videre ligger her på siden opskrifter fra fire forskellige projekter.

  1. 100 opskrifter på grøn mad til kantine, ældre og syge – disse opskrifter næringsberegnede og på den enkelte opskrift fremgår det, hvilken sæson og målgruppe, opskriften er velegnet til.
  2. 10 måltidsforslag til børn i daginstitutioner – disse opskrifter er delt op i 10 tallerkener, hvor farver og smag appellerer til børn.
  3. 2 ugers menu til kantiner, der lever op til kostråd for måltider i kantiner – disse opskrifter er både næringsberegnede og nøje afstemt med kostråd til måltider i kantiner, så spisende gæster i en kantine, der serverer en uges samlet menu, får lige det, der er anbefalet.
  4. Grønne opskrifter til højskoler og frie fagskoler  – en opskriftsamling med lækre vegetariske og veganske opskrifter, der er delt op efter sæson.

Links til andre opskriftsamlinger

Her på siden har vi lavet en vejviser til andre gode opskriftsamlinger. Rådet for sund mad har ligeledes lavet en oversigt over, hvor du ellers kan finde gode opskrifter på grøn mad til mange. Se oversigten her.