Tomatrød hummus

Tomatrød hummus

Sådan gør du

Dagen før:

  1. Udblød de tørrede ingridærter efter pakkens anvisning.

På dagen:

  1. Kog de udblødte ingridærter efter pakkens anvisning, og lad dem køle ned.
  2. Blend de afkølende ingridærter med resten af ingredienserne til en ensartet masse.
  3. Hvis hummussen er for klæg eller for tyk, kan den fortyndes med en smule af kogevandet fra ingridærterne.
  4. Smag til med citron, salt og peber.
Udskriv opskrift

Ingredienser

90 g kogte ingridærter
5 g tahin
1 g hvidløg, presset
35 g tomatpuré
10 g olivenolie
1 g spidskommen, stødt
10 g friskpresset citronsaft
salt og peber
evt. kogevand fra ingridærterne

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.

Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.