Tomat med pebermash – smørrebrød

Kartoffelmad
Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

  1. Rib grønkålen og snit den fint.
  2. Vend grønkålen med eddike, olivenolie, salt og peber.
  3. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
  4. Skær skalotteløgene i tynde skiver.
  5. Smør mayonnaise på rugbrødsskiverne.
  6. Læg 3-4 skiver tomat på hver.
  7. Kom 1 tsk. pebermash på hver portion og top med grønkål.
  8. Riv peberrod henover.
Udskriv opskrift

Ingredienser

125 g grønkål
25 ml eddike
25 ml olivenolie
salt og peber
1 kg tomater
100 g skalotteløg
250 ml mayonnaise
10 stk skiver rugbrød
250 ml pebermash eller chilisauce - juster efter styrke
10 cm peberrod

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.