Tomat med pebermash – smørrebrød

Sådan gør du
- Rib grønkålen og snit den fint.
- Vend grønkålen med eddike, olivenolie, salt og peber.
- Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
- Skær skalotteløgene i tynde skiver.
- Smør mayonnaise på rugbrødsskiverne.
- Læg 3-4 skiver tomat på hver.
- Kom 1 tsk. pebermash på hver portion og top med grønkål.
- Riv peberrod henover.
Ingredienser
125 g grønkål
25 ml eddike
25 ml olivenolie
salt og peber
1 kg tomater
100 g skalotteløg
250 ml mayonnaise
10 stk skiver rugbrød
250 ml pebermash eller chilisauce - juster efter styrke
10 cm peberrod
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.