Tærtedej med friskost

Sådan gør du
- Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej.
- Lad dejen hvile et par timer eller natten over.
- Udrul dejen til 2,5 mm tykkelse.
- Lad dejen hvile 10 minutter.
- Udstik ringe 14 cm i diameter (80 g dej)
- Brug portions aluforme (120x15mm)
- Kom tærtedejen i forme. Med denne dej er det IKKE nødvendigt at smøre formene.
- Tilsæt fyld og æggemasse efter opskrift.
- Bag efter opskrift.
OBS: Ved store tærter skal tærtebunden forbages, før den fyldes.
Ingredienser
262 g smør
262 g Kirk flødeost
315 g fint hvedemel
3 g salt
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1826 kj | |
Protein | 5,639 g | 5 E% |
Kulhydrat | 27,12 g | 25 E% |
Fedt | 34,01 g | 69 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.